|

AYÖP: 2010'a da işsiz girdik

Cihan
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 14:49 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
AYÖP: 2010'a da işsiz girdik
AYÖP: 2010'a da işsiz girdik

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyeleri, yılın ilk gününde düzenledikleri basın toplantısında, 2010 yılına da işsiz girdiklerini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ve Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu adına Taylan Özgür Aydoğan'ın ortaklaşa yaptığı açıklamada, atanamayan öğretmenlerin problemlerine dikkat çekildi.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Türkiye Kamu-Sen İl binasında düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'de çalışma hayatında ki dengesizlik ve hükümetin yanlış eğitim politikaları sonrasında on binlerce öğretmenin atama beklediğini aktardı.

Bu nedenle büyük bir insan kaynağı israfı ve sosyal bir patlamaya doğru giden bu problem karşısında hükümet edenlerin duyarsız davrandığını vurgulayan Selçuk Türkoğlu, konunun mağduru öğretmen adaylarının feryadının artık duyulması gerektiğini aktardı. Türkoğlu, "Bu insanlar işsiz kalmak için mi üniversite okudu, halen evlenemeyen, ailesine bağımlı bir hayat süren ataması yapılmayan öğretmenlerin ancak kendilerini yaktıkları zaman mı sesini duyacaksınız." diye konuştu.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu adına konuşan Taylan Özgür Aydoğan ise yeni yıla mutsuz girdiklerini belirterek, "Yeni yıl herkes için umut dolu, sevinçle karşılanırken, biz atanamayan öğretmenler olarak geleceğimizden çok büyük kaygılar duyuyoruz. Her gün yeni bir açılım yapılırken biz öğretmenlerin sorunları hep arkaya atılmış ve nedense hükümetimizce konuşup görüşülmeye bile başlanmamıştır." şeklinde konuştu.

Yeni bir yıla daha işsiz ve mutsuz girdiklerini belirten Aydoğan, "Yapılan son atamada 21-28 Aralık 2009 tarihleri arasında 25 bin 566 başvuru yapan öğretmenlerden sadece 163 kadrolu ve 6 bin 46 kişi ise sözleşmeli olarak görevlendirilmiştir. Peki, neden geriye kalan öğretmenlerin ne yapabileceği konuşuluyor. Bu gün Avrupa Birliği (AB) standartlarına göre 400 bin öğretmen ihtiyacı var. Neden ihtiyaç altında öğretmen ataması yapılmakta." açıklamasında bulundu.

14 yıl önce