|

Aytaç Durak beraat etti

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Durak, 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada beraat etti

00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 19:48 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Aytaç Durak beraat etti
Aytaç Durak beraat etti

İçişleri Bakanlığı'nca, hakkında açılan soruşturma nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, 'Seçim Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada beraat etti.


Adana 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde, 2009 yılındaki yerel seçimler sırasında 'Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'a muhalefet' iddiasıyla, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin ihbarı üzerine açılan davanın son duruşmasında,Durak hazır bulundu.


Durak, son ifadesinde de hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.


Mahkeme hakimi, gerekçesi 15 gün içerisinde yazılmak üzere, Durak'ın hakkındaki kamu davasından beraatına karar verdi.




Durak hakkında 6 ay ve 1 yıl arasında değişen hapis cezası istenen iddianamede, şu ifadelere yer verilmişti:


'Şüpheli Aytaç Durak, 2009 yılı mahalli idareler seçim döneminde Çatalan Su Arıtma Tesisleri'nde ruhsatsız ve izinsiz su şişeleyip, belediye personeli ve belediyenin araç, gereç ve imkanlarını kullanarak siyasi faaliyet çalışmaları kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde yapılan seçim mitinglerinde ve toplantılarında dağıtmak suretiyle üzerine atılı suçu işlediği anlaşıldığından, sevk maddeleri uyarınca cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur.'


İddianamede, Belediye Meclisi üyesi Mustafa Tuncel'in beyanı, yerel gazeteler, 8 CD ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin raporu delil olarak yer almıştı.


Durak, önceki duruşmalardaki ifadesinde, iddia konusu suyun, belediyenin de iştiraki olduğu şirket tarafından kurulan fabrikada şişelendiğini söylemiş ve 'Fabrika, seçimden önce mühürlendi. İşçiler, benim bilgim dışında, depodaki suları hem yer işgal ettiği, hem de kullanma tarihi geçmesin diye bir partinin seçim mitinginde dağıtmış. Üstelik miting yapan parti de benim üye olduğum bir parti değil. Dağıtımla benim ilgim yok' demişti.


Ayrıca Durak, konuyla ilgili daha önce, izin almadan, Çatalan'da su şişeleme tesisi kurup, bunun için belediyeden kaynak aktararak kurumun hak ve çıkarlarını koruyamadığı iddiasıyla 'görevi kötüye kullanma' suçundan açılan davadan da beraat etmişti.

12 yıl önce