|

Aytaç Durak 'damada kıyak'tan tutuklandı

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 'ihaleye fesat karıştırmak ve devlet malını zarara uğratmak' suçlarından tutuklandı. Durak'ın Seyhan'daki bir araziyi yasal olmamasına rağmen ihaleyle damadına verdiği iddia ediliyor.

Adana
00:00 - 28/12/2011 Çarşamba
Güncelleme: 22:27 - 27/12/2011 Salı
Yeni Şafak
Aytaç Durak 'damada kıyak'tan tutuklandı
Aytaç Durak 'damada kıyak'tan tutuklandı

Hakkındaki iddialar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından 2010 yılında görevinden uzaklaştırılan eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile birlikte eski genel sekreter Hasan Gülşen ve damadı Bekir Cavcav'ın da aralarında olduğu 13 kişi dün gözaltına alındı. 'İhaleye fesat karıştırmak, devlet malını zarara uğratmak, resmi belgeyi gizlemek ve kamu malını kendi çıkarı için kullanmakla' suçlanan şüpheliler, Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından sevk edildikleri adliyede Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi. Yasal olarak ihalelere birinci derecede yakınlarının girmemesi gerektiği belirtilen Durak'ın, 2006 yılında Seyhan ilçesi Menekşe köyünde yarısı özel bir şahsa ait olan 13 dönümlük arsayı, ihaleyle damadı Bekir Cavcav'a verdiği iddiasıyla sorgulandığı öğrenildi. Durak ifade verdiği sırada, Cumhuriyet Savcısının odasına bir sağlık görevlisinin girdiği gözlendi.

CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Cumhuriyet Savcısı, ifadelerini aldıktan sonra Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav, eski Genel Sekreter Hasan Gülşen ve Atilla Kuzucu'yu tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Diğer 9 kişi savcılık tarafından serbest bırakılırken Durak'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli, 'ihaleye fesat karıştırmak ve devlet malını zarara uğratmak' suçlarından tutuklandı. Tutuklamalarının ardından Durak ve diğer şüpheliler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Adana E Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.


19 yıl hapisle yargılanıyor

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, çıkar amaçlı suç örgütü operasyonu kapsamında özel yetkili Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava devam ediyor. İddianamede 'örgüt yöneticisi' olmakla suçlanan Durak için 19 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor. Durak'ı rüşvet almakla suçlayan Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in ise 71 yıl hapsi isteniyor.



12 yıl önce