|

Azerbaycan da Fatih''i istedi

MEB tarafından başlatılan Fatih Projesi, yabancı ülkelerin dikkatini çekti. Projeyi kendilerine uyarlamak için Türkiye''yi ziyarete gelen ülkelerin sayısı her geçen gün artarken Azerbaycan, sistemi hayata geçirmek için Bakan Avcı''dan destek istedi.

ELİF ÖZLEM KARATAŞ/ANKARA
00:00 - 28/04/2013 Pazar
Güncelleme: 23:23 - 27/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Azerbaycan da Fatih''i istedi
Azerbaycan da Fatih''i istedi

Eğitimde 4+4+4 sistemi ile Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesini de hayata geçiren Milli Eğitim Bakanlığı, tüm dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Projeyi ülkelerinin eğitim sitemine uyarlamak için Türkiye''yi ziyarete gelen ülkelerin sayısı giderek artarken, Türkiye''den projeyi anlatmaları için heyet isteyen ülkeler de bulunuyor. SYeni eğitim sistemi ile sınıflarda müfredat ve eğitim teknolojileri açısından dünyanın en büyük eğitim projesi olan Fatih Projesi''ni hayata geçiren Milli Eğitim Bakanlığı, başarısı ile dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor.

AZERBAYCAN DESTEK İSTEDİ

Son olarak Azerbaycan Eğitim Bakanlığı da FATİH projesini okullarında uygulamak için Türkiye''den eğitmen heyet istedi. Projenin teknik ve mimari yönleri, tablet bilgisayar, etkileşimli tahtalar ve e-öğrenme süreçleri hakkında bilgi almak isteyen Azerbaycan Bakanlığı böylece, projeyi yeni eğitim öğrentim döneminde kendi okullarında başlatmak için hazırlık yapacak. Proje ile kamunun alım gücü kullanılarak bilişim teknolojilerinin yerlileştirmesi ve teknoloji transferi hedefleniyor. Türkiye''nin bilgi işlem teknolojileri alanında bir üretim üssü haline gelmesi, yerlilik oranı yüksek bilgi işlem teknolojisi araçları üretilmesi ve tüm dünyaya ihraç edilmesi planlanıyor.

Bilgi almak için heyetler geliyor

Fatih Projesi ile ilgili bilgi almak ve çalışma ziyaretinde bulunmak için Türkiye''ye heyet gönderen bazı ülkeler şunlar: Bosna Hersek, Tunus, Güney Kore, Gürcistan, Slovenya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve KKTC.


11 yıl önce