|

Aziz Yıldırım tahliye olmadı adliye önü karıştı

00:00 - 30/03/2012 Cuma
Güncelleme: 22:57 - 30/03/2012 Cuma
Yeni Şafak
Aziz Yıldırım tahliye olmadı adliye önü karıştı
Aziz Yıldırım tahliye olmadı adliye önü karıştı

Futbolda şike iddialarına ilişkin davanın bugünkü duruşmasında 6 kişi tahliye oldu. Mahkeme, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Karar sonrası adliye önünde bekleyen Fenerbahçe taraftarları ortalığı savaş alanına çevirdi. Polise taşla saldıran taraftarlar, biber gazıyla dağıtıldı.

Futbolda şike iddialarına ilişkin aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanığın yargılanmasına devam edildi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 12. duruşması tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti, Abdullah Eker, Selim Kımıl, Abdullah Karakuz, Hakan Karaahmet, Talat Emre Koçak ve Abdullah Başak'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti Aziz Yıldırım'ın da aralarında yer aldığı 10 sanığın ise tutukluluğunun devamına karar verdi.


Mahkeme ayrıca bir sonraki duruşmada TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Mahmut Özgener ve Abdullah Avcı'nın da aralarında bulunduğu bazı isimlerin tanık olarak dinlenmesine hükmetti.

Türkiye Futbol Federasyonu Bucaspor ve Altay'ın müdahillik talebi kabul edildi. Erman Toroğlu ve Trabzon'da ikamet eden bir savcının oğlunun ise müdahillik talebi reddedildi.



Kararın açıklanmasının ardından adliye önünde bekleyen taraftar grupları polise saldırdı. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Çağlayan'da polisle taraftarlar arasında kovalamaca yaşandı. Çeşitli yerlerine taş isabet eden bazı polisler yaralandı. Yaşanan olaylarda taraftarlardan da yaralananlar oldu. Taraftarların ara sokaklara kaçmasıyla olaylar yatıştı.

12 yıl önce