|

Baba dersi

Gezi olaylarında özel ve kamu binalarına zarar veren 11 kişinin yargılaması başlarken, adliye önünde bir babanın feryadı yankılandı. Oğlunun da tutuklular arasında olduğunu belirten baba, buradaki göstericilere, 'Oğlumu siyasete alet etmeyin' diye tepki gösterdi. Göstericiler bunun üzerine tepkili babayı tartaklamak istedi. Polis müdahalesiyle gerginlik sona erdirildi

Adana
00:00 - 12/11/2013 Salı
Güncelleme: 00:16 - 12/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Baba dersi
Baba dersi

Gezi Parkı eylemlerinde katılan, kamu ile özel kişi ve kuruluşlara ait binalarına zarar verip, molotofkokteyli atarak halkı kışkırttıkları iddiasıyla tutuklanan 11 kişinin yargılanmasına başlandı. Bu sırada 100 kişilik bir grup, 5 Ocak Meydanı'nda toplanarak sanıklara destek vermek için yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Adana Adliyesi önüne gelen grup slogan atarken, tutuklu sanıkların yakınları da bu kişilere tepki gösterdi.

'O ZAMAN NEREDEYDİNİZ'

Adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba, tutuklu sanıklardan A.C.D'nin ailesi tepki gösterdi. Baba C.D, slogan atan grubun susmasını isteyerek, 'İçeride yatan benim oğlum. Kaç günden beri tutuklu, o zaman neredeydiniz Oğlumun üzerinden siyaset yapmayın, slogan atmayın. Slogan atmanızı istemiyorum, susun. Toplayın pankartınızı' dedi. Tutuklu sanık H.T'nin annesi Ş.T'nin de gruba tepki gösterdiği görüldü.

TARTAKLAMAK İSTEDİLER

Eylemciler tarafından tartaklanmak isteyen tutuklu yakını, polislerce uzaklaştırıldı. Eylemciler, duruşması süren arkadaşlarına destek olmak için adliye binasının arkasında geçerek beklemeye başladı. Gösterici grup adına konuşan Gülşah Balkır, 'Bizler dostlarımıza ve yoldaşlarımıza sahip çıkmak için buradayız' dedi. Polis ekipleri, tutuklu yakınlarını sakinleştirdikten sonra grup olaysız dağıldı.

Evlat acısı isyan ettirdi

Adliyeye getirilen oğlu A.C.D'yi bekleyen baba C.D, slogan atan gruba müdahale ederek susmalarını istedi. Baba C.D., eylemcilere 'Kaç günden beri tutuklu, o zaman neredeydiniz' diyerek tepki gösterdi.


10 yıl önce