|

Babadan evlada acı mesaj

Kocaeli'de dereye düşen kızlarından sadece Miray'ı kurtarabilen ve Omay'ı kaybeden baba İbrahim İnaltay'ın, Facebook'a "Babası Omay'ı sulardan alamadı. Özür dilerim, baban beceriksiz" yazdığı görüldü.

Kocaeli
00:00 - 31/10/2010 Pazar
Güncelleme: 00:48 - 31/10/2010 Pazar
Yeni Şafak
Babadan evlada acı mesaj
Babadan evlada acı mesaj

Kocaeli Karamürsel'de ailesiyle Başdeğirmen mesire yerine giden ve burada ikizi Miray ile birbirinin fotoğrafını çekerken üzerinde bulundukları köprünün devrilmesiyle dereye düşerek boğulan Omay İnaltay'ın cenazesi otopsinin ardından aileye teslim edildi.

ANNE SİNİR KRİZİ GEÇİRİYOR

Olay yerinin 2 kilometre ilerisinde bir ağacın koluna takılmış olarak AKUT ekipleri tarafından bulunan Omay İnaltay'ın cansız bedeni, Karamürsel Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Minik Umay'ın cesedi, yapılan otopsinin ardından, baba İbrahim Çağdaş İnaltay'a teslim edildi. Sinir krizleri geçiren anne Berat Özkan İnaltay ise evinde doktor kontrolünde tutuldu. Kızının ölümüyle yıkılan baba İbrahim İnaltay'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'a bıraktığı mesaj ise yürekleri burktu. İnaltay iki ayrı yerde yazdığı ve kendisini de beceriksizlikle suçlayan kızından özür dilediği mesajlar yazdığı görüldü. Acılı baba mesajında, "Bugün ruh ikizim, kızım Omay vefat etti. Babası Miray'ı kurtardı ama Omay'ı sulardan alamadı. Özür dilerim kızım, seni çok seviyorum aşkım. Baban beceriksiz." "Ruh iki-zim Omay kızımı kaybettim. Baba beceriksiz derdin ya, kurtaramadım kızım seni sulardan. Gücüm Miray'a yetti aşkım. Baban ve annen seni çok özlüyor. Ruh ikizim benim. Hayat ağacım, her şeyim." Minik Omay'ın cenazesi, dün ikindi vakti İzmit'te kılınan namazın ardından toprağa verildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU

Omay İnaltay, önceki gün annesi Berat, babası İbrahim Çağdaş ve ikiz kardeşi Miray ile birlikte Başdeğirmen'de sabah kahvaltısı yapmıştı. Omay ile Miray tesisin yanındaki derenin üzerindeki köprüde birbirlerinin fotoğrafını çekerken, köprü, heyelan nedeniyle yan yattı. İki kardeş azgın sulara düştü. İnaltay çifti hemen suya atladı; ancak sadece ikizlerden Miray'ı kurtarabildi. Omay ise kayboldu. Minik kızın cesedi gece geç saatlerde olay yerinin 2 kilometre uzağında bulundu.




13 yıl önce