|

Babasına zorla böbreğini verdi

Böbrek rahatsızlığı olan babasını, böbreğini vermeye ikna edemeyen emekli hemşire, sonunda babasını zorla otomobile bindirip hastaneye getirdi ve böbreğinin babasına nakledilmesini sağladı

Antalya
00:00 - 26/08/2007 Pazar
Güncelleme: 00:36 - 26/08/2007 Pazar
Yeni Şafak
Babasına zorla böbreğini verdi
Babasına zorla böbreğini verdi

Antalya'da yaşayan emekli hemşire, böbrek rahatsızlığı yaşayan babasına böbreğini vererek hayata döndürdü. Uzun yıllar Almanya'da yaşadıktan sonra Antalya'ya yerleşen emekli hemşire Nesrin Timuçin'in babası Nurettin Yüksel'e, yaklaşık 8 ay önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Eskişehir'de yaşayan emekli Nurettin Yüksel'in diyalize girmeye başlaması üzerine, kızı Nesrin Timuçin, babasını sağlığına kavuşturmak için araştırma yapmaya başladı.

İŞLEMLERİ HABERSİZCE BİTİRDİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nin başarılı çalışmalarını öğrenen Nesrin Timuçin, uygun görülmesi halinde babasına böbreğini vermek için işlemleri başlatmak istedi. Ancak 68 yaşındaki baba Nurettin Yüksel, kızının bu isteğini reddetti. Kızının böbreğe kendisinden daha fazla ihtiyacının olduğunu düşünen Yüksel'i ikna edemeyeceğini anlayan Nesrin Timuçin, babasından habersiz Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelerek işlemleri başlattı. Yapılan işlemlerin ardından nakil için bir sorun görülmeyen Nurettin Yüksel'e, gerçekleştirilen operasyonla kızı Nesrin Timuçin'den alınan böbrek nakledildi.

17 yıl önce