|

Bağış: Tuzak bambaşkaydı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara ilişkin, "Kurulan tuzakların hedefinde, Türkiye'nin huzurunun, kalkınmasının, refahının, zenginleşmesinin ve büyümesinin mimarı Recep Tayyip Erdoğan vardı" dedi.

Aa
00:00 - 9/06/2013 Pazar
Güncelleme: 20:19 - 9/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
Bağış: Tuzak bambaşkaydı
Bağış: Tuzak bambaşkaydı

Beykent Fatih Koleji Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Büyükçekmece İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili söz ettiği faiz lobilerini "devletten beslenen kan emiciler" olarak nitelendirdi.

AK Parti iktidarı süresince Merkez Bankası'nın toplam rezervlerini 26 Milyar Dolardan 136 Milyar Dolara çıkardıklarını belirten Bağış, ''Her şey bu kadar iyi giderken bir anda ne oldu? Gezi Parkı'ndaki 4 tane ağaç mı? Şu ana kadar bu ülkeye verdikleri zararı hesaba katarsanız o ağaçların her birinin maliyeti 10 milyar doları aştı. Çok ciddi bir komplo, çok organize bir sistem, çok adice bir tuzak bu ülkeye kurulmak istendi. Allah'ın izniyle AK Parti kadroları onu da halletti. Kurulan tuzakların hedefinde Türkiye'nin huzurunun, kalkınmasının, refahının, zenginleşmesinin ve büyümesinin mimarı Recep Tayyip Erdoğan vardı'' diye konuştu.

Bağış, Avrupa'nın 19 şehrinde eylemlere destek için düzenlenen gösterilerde aynı pankart, söylem ve iddiaların ortaya atıldığını ifade etti.

Eylemlerin başladığı Cuma gecesinden itibaren "Türk Baharı başlıyor" söylemlerinin pompalandığına dikkati çeken Bağış, "Hay onların akıllarına şaşayım. Halbuki biz Türk Baharı'nı 3 Kasım 2002'de çoktan başlattık. Bu millet 'statükoya hayır' restini, Anadolu devrimini 3 Kasım 2002'de yaptı. O gün bugündür Türkiye'de milletin derdiyle dertlenen bir başbakan olduğu için, her girdiği seçimden daha da güçlenerek çıktı'' ifadelerini kullandı.

- "Hedef başka, oyun başka, tuzak bambaşkaydı"

Bağış, saf, temiz ve iyi niyetli insanların Taksim'deki olaylarda kullanıldığının da altını çizerek, şöyle devam etti:

"Hedef başka, oyun başka, tuzak bambaşkaydı ama AK Parti kadroları bunu Türkiye'ye ilan etti. 'Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmeyiz' dedi. Kuzey Afrika seyahatinden döndüğünde birçoğunuzla birlikte ben de havalimanındaydım. Sabahın üçünde yüzbinlerce insanı Atatürk Havalimanı'nda toplayan imkanlar değil, imandır. Biz birbirimize iman ettik. Birbirimize güvendik. Birbirimizle dayanışma içine girdik ve bu yola çıktık. Bu yola çıkarken de kefenlerimizle çıktık. Bizim gözümüzü asla korkutamazlar. "

16 Haziran Pazar günü Kazlıçeşme'de yapılacak mitingte ''Büyük Usta Erdoğan" ile kucaklaşacaklarını ifade eden Bağış, "Ayın 16'sında İstanbul kendi rekorunu kıracak. Biz o gün orada itidalli bir şekilde sevgi ve muhabbetle Türkiye'yle kucaklaşacağız. Burada başbakanımız birtakım mesajları net bir şekilde milletiyle paylaşacak. Neyin, ne olduğunu anlatacak'' şeklinde konuştu.

Toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Celal Babayiğit ile bazı partiler katıldı. Bakan Bağış'a, "Başka İstanbul Resim Sergisi"nde birincilik ödülü kazanan öğrencinin tablosu hediye edildi.


11 yıl önce