|

Bağışlanan organlar geri gönderildi

Hacettepe'deki çift kol, çift bacak nakli yapılan Şevket Çavdar'ın yaşamını yitirmesi sonrası, Nazım Alkan'ın bağışlanan organları mezarına konulmak üzere Çeşme'ye geri gönderildi

Aa
00:00 - 29/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 22:01 - 29/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Bağışlanan organlar geri gönderildi
Bağışlanan organlar geri gönderildi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan operasyonla nakli yapılan kol ve bacaklar, nakil yapılan Şevket Candar'ın hayatını kaybetmesi üzerine Nazım Alkan'ın mezarına konulmak üzere İzmir'in Çeşme ilçesine gönderildi.

Alkan Ailesi'nin talebi üzerine geri gönderilen kol ve bacaklar, akşam saatlerinde Çeşme Alper Çizgenakat Morgu'na getirildi. Organların yarın sabah saatlerinde ailesinin katılımıyla Alaçatı Yeni Mezarlık'ta Nazım Alkan'ın mezarına konulacağı ifade edildi.

Baba Kazım Alkan, yaptığı açıklamada oğullarının kol ve bacaklarının nakledildiği Şevket Çavdar'ın yaşamını yitirmiş olmasının kendilerini çok üzdüğünü, aile olarak psikolojik açıdan hiç iyi durumda olmadıklarını belirtti.

Alkan ailesi, İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesinde geçirdiği trafik kazası sonrası Dokuz Eylül Üniversitesinde beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki oğullarının organları ile yüz, kol ve bacaklarını bağışlamış, kol ve bacaklar Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan operasyonla Şevket Candar'a nakledilmiş ancak Candar yaşamını yitirmişti.


12 yıl önce