|

Bahadıroğlu: Zaman'a demeç vermedim haber uydurma

Yazar ve Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu bugünkü Zaman gazetesinde kendisine atfen yayınlanan haberin büyük bir bölümünün uydurma olduğunu söyledi. "Zaman'a demeç vermedim" diyen Bahadıroğlu, haberdeki "Hacaefendi'ye yapılanlar iftira" bölümünün de uydurma olduğunu açıkladı.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 10/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:38 - 10/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Bahadıroğlu: Zaman'a demeç vermedim haber uydurma
Bahadıroğlu: Zaman'a demeç vermedim haber uydurma

Zaman gazetesinin Yavuz Bahadıroğlu ile görüşerek yayınladığı haberin uydurma olduğu ortaya çıktı.

Fethullah Gülen'in annesinin adının Rabia yerine Rabin yazılması üzerine köşe yazarlığını yaptığı Akit gazetesinde çıkan haberi eleştiren Bahadıroğlu, yazısını haber yapan Zaman'a demeç vermediğini açıkladı. Bahadıroğlu, bugün Zaman'da yayınlanan haberde geçen "Bahadıroğlu, Hocaefendi'ye yapılanların iftira olduğuna değinerek" bölümün uydurma olduğunu söyledi.

"Demeç vermedim"

Bahadıroğlu Zaman'ın kendisiyle ilgili uydurma haber yaptığını twitter hesabından şu sözlerle açıkladı: "Bugünkü Zaman'da bana atfen yayınlanan haberin büyük bölümü uydurmadır. Demeç vermedim. "Hocaya atılan iftiralar" demedim, sadece annesi hakkında Akit'te yayınlanan bir habere tepki gösterdiğimi, Akit'in o yazımı yayınlayarak demokratik bir tavır sergilediğini belirttim."

Bugünkü Zaman'da yer alan haber şöyle:

10 yıl önce