|

Bahçelievler'de cinayet

Cihan
00:00 - 1/01/2009 Thursday
Güncelleme: 14:20 - 1/01/2009 Thursday
Yeni Şafak
Bahçelievler'de cinayet
Bahçelievler'de cinayet

Bahçelievler'de, oturdukları mahalledeki parkta yılbaşı gecesi bira içtikleri iddia edilen 17 yaşındaki Soner Karaağaç, 20 yaşındaki Mustafa Uçan ve 16 yaşındaki T.Y., çevre sakinlerinin Vanlı Mehmet olarak tanıdıkları bir kişinin satırlı saldırısına uğradı. 3 arkadaşın kaçmaya başlaması üzerine tabancasını çeken Vanlı Mehmet, arkalarından kurşun yağdırdı. Olayda Soner Karaağaç hayatını kaybetti, Mustafa Uçan ve T.Y., ise yaralandı.



Edinilen bilgiye göre, mahalle arkadaşları olan Soner Karaağaç, Mustafa Uçan ve T.Y., yılbaşı gecesi ailelerinden izin alarak Haznedar, İstanbul Evleri, Sarmaşık Sokak'taki parka gitti. İddialara göre 3 arkadaş parkta bira içti. Bu sırada çevre sakinlerinin Vanlı Mehmet diye tanıdıkları bir kişi, 3 arkadaşı bira içmemeleri için uyardı. Parktan ayrılan Vanlı Mehmet, 10 dakika sonra geri döndüğünde elindeki satırla 3 arkadaşa saldırdı. Soner Karağaç, T.Y., ve Mustafa Uçan'ın kaçmaya başlaması üzerine tabancasını çeken Vanlı Mehmet peş peşe ateş etti. Soner Karaağaç boynundan tek kurşunla, Mustafa Uçan göğsünden ve karnından, T.Y., ise kasığından vuruldu. Saldırgan öfkesini kustuktan sonra kaçtı.


Çevre sakinleri tarafından Özel Hospitalium Hastanesi'ne kaldırılan Soner Karaağaç hayatını kaybetti. Mustafa Uçan ve T.Y ise Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İki yaralının da hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi. Polis, kendileri tarafından da tanınan psikopat saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.


Oğlunun cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen Önder Karaağaç, olayı şöyle anlattı; "Elinde döner bıçağı ile çocukların yanına gelen şahıs, çocukları korkutmuş, ardından da ateş açmış. 6 arkadaştan 3'ü yaralandı, oğlum hayatını kaybetti, 2 çocuk kaçmış. Haber aldık, hastanedeki yaralılardın biri daha hayatını kaybetmiş."


Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.



15 years ago