|

Bakan Şahin'e Nobel ödüllü ziyaretçi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Nobel ödüllü Yemenli gazeteci ve insan hakları savunucusu Tevekkül Karman ile beraberindekileri kabul etti.

Aa
00:00 - 4/04/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:33 - 4/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Bakan Şahin'e Nobel ödüllü ziyaretçi
Bakan Şahin'e Nobel ödüllü ziyaretçi

Karman'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Şahin, Yemenli aktivistin insan hakları mücadelesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Son dönemde Ortadoğu'da yaşanan değişimin temel aktörlerinin kadınlar ve gençler olduğuna dikkati çeken Şahin, verilen bu mücadeleleri ''çok kıymetli'' olarak nitelendirdi. Şahin, değişimin ardından yaşanan sürecin de barış için iyi yönetilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Türkiye'nin dış politikasının temel felsefesinde ''Yurtta barış cihanda barış'' anlayışını gördüklerini dile getiren Şahin, bölgedeki barışın aynı zamanda dünyada da barışı getireceğini söyledi.

''Mağdurun, mazlumun, güçsüzün sesinin duyurulmasında, onların haklı mücadelelerini başarmaları konusunda bütün gücümüzle yanlarında duruyoruz'' diyen Şahin, bu duruşun bundan sonraki süreçte de devam edeceğini kaydetti.

Konuk gazeteci ve insan hakları savunucusu Karman ise ''kardeşim'' dediği Fatma Şahin'i ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha önceki gelişinde Şahin ile Bakanlığın eski hizmet binasında görüştüğünü belirten Karman, ''Yeni bakanlık binasının güzelliği ve büyüklüğü Türkiye'nin kadına ve aileye verdiği önemi gösteriyor'' diye konuştu.

Kendisinin aynı zamanda Türk vatandaşı olduğunu bildiren Karman, Türkiye'de kadına verilen değer ve önemden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ortadoğu ve Arap ülkelerinin de kadınlara daha fazla önem vermesi gerektiğini söyleyen Karman, bu konuda yapılabilecekler konusunda Bakan Şahin'den destek istedi.

11 yıl önce