|

Bakandan Atlasjet'e destek

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, uçuş emniyeti bakımından THY ile özel hava yolu şirketleri arasında herhangi bir fark olmadığını belirterek, "Herkesin gönlü rahat olsun" dedi.

Aa
00:00 - 1/01/2008 вторник
Güncelleme: 20:40 - 1/01/2008 вторник
Yeni Şafak
Bakandan Atlasjet'e destek
Bakandan Atlasjet'e destek

Bakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile Atlasjet Havayollarına ait tarifeli uçakla Ankara'ya gitti. VIP salonunu kullanmayan Bakan Yıldırım ve eşi, İç Hatlar gidiş terminalinde diğer yolcularla kontrol noktasından geçti.

Havalimanındaki gazetecilerin, "Neden özel bir hava yolu şirketiyle uçuyorsunuz?" sorusu üzerine Bakan Yıldırım, "Vatandaş gibi gidemeyecek miyiz? Bütün uçaklar bizimdir, hangisiyle canımız isterse onunla gideriz. Bir gün Atlas'la, bir gün Onur'la, bir gün THY ile birgün bir başkasıyla gideriz" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, bir gazetecinin, "Uçuşunuz, Atlasjet Havayollarında yaşanan uçak kazasının ardından bu şirkete bir destek mi?" şeklindeki sorusu üzerine de şunları söyledi: "Genel olarak THY'yi kullanıyoruz, ama zaman zaman özel hava yollarını da kullanacağız. Havacılık bu zamanda çok gelişti. Onlarla da seyahat etmek üzere teşvik edeceğiz. Uçuş emniyeti bakımından özel ve THY arasında herhangi bir fark yok. Herkesin gönlü rahat olsun. Tabii,kazaya hepimiz üzüldük, ama kazalar dünyanın her tarafında oluyor. Kısa bir süre için bir tereddüt olmuştur, ama düşünüldüğü gibi bir yolcu kaybı olmadı. Vatandaşımız uçmayı benimsedi. "Günden güne hava yoluyla yolculuk edenlerin sayısında artış olduğunu da belirten Bakan Yıldırım, 2003 ile 2008 yılları arasında uçakla yolculuk eden kişi sayısının 8. 3 milyondan 32 milyona çıktığını kaydetti.

İSTANBUL'A ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI

Bakan Yıldırım, Atatürk Havalimanının bölgenin en büyük havalimanlarından biri olduğunu da ifade ederek, "Fakat zaman zaman Atatürk Havalimanı da yetersiz kalıyor. Uzun vadede İstanbul'a üçüncü bir havalimanı yapma projemiz de var" dedi.

Daha sonra havalimanındaki bazı yolcu çiftlerle sohbet ederek, onlara isteklerini soran Bakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım'a dönerek espriyle, "Sizin bakandan bir isteğiniz var mı?" diye sordu. Bunun üzerine Semiha Yıldırım da "Eve erken gelsin" dedi.




16 лет назад