|

Bakanı görünce derdini anlattı

İha
00:00 - 20/03/2009 Cuma
Güncelleme: 18:42 - 20/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
Bakanı görünce derdini anlattı
Bakanı görünce derdini anlattı

Adana'da, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan kızının ataması 7 yıldır yapılmayan kadın, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in göğsünde ağlayarak kızının atanması için yalvardı.



ÇELİK 'NİYE AĞLIYORSUNUZ' DİYE SORDU

Milli Eğitim Bakanı Çelik, seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Adana'da, Kenan Evren Bulvarı'nda esnafı ziyaret etti. Bakan Çelik'in esnaf ziyareti sırasında duygulu anlar yaşandı. ODTÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden 7 yıl önce mezun olan Seda Büyükbozdoğan'ın annesi Zeynep Büyükbozdoğan, Bakan Çelik ile bir iş yerinde karşılaştı. Anne Büyükbozdoğan, Bakan Çelik'i karşısında görünce "Sayın Bakanım size birşey söyleyeceğim" diyerek, başını göğsüne yasladı ve gözyaşlarına boğuldu. Bakan Çelik de "Ne sorununuz var, niye ağlıyorusnuz? Gelin şurada anlatın" diyerek anne Büyükbozdoğan'ın derdini dinlemeye başladı.





Anne Büyükbozdoğan, kızının 7 yıl önce ODTÜ İngilizce Öğretmeniliği Bölümü'nden mezun olduğunu, ancak bir türlü atanamadığını belirterek, "76 puan aldı, 7 yıldır atama bekliyor. Bir türlü ataması olmadı. En son sözleşmeli öğretmen aldınız. Ama benim kızım 76 puan almasına rağmen ataması olmadı. O günden beri ağlıyorum. Size ulaşmaya çalışıyorum. Ama ulaşamıyordum. Sizi gökte ararken yerde buldum. Ne olur bana yardım edin" diye yalvardı.


Bakan Çelik de, Büyükbozdoğan'ın gözyaşları karşısında etkilenerek, atamaların puan usulüne göre yapıldığını, 77 puan varken 75'in atanamayacağını vurgulayarak, "Kızınız bizi arasın, görüşelim. Ama atamalar puan usulü ile yapılıyor" diyerek anneyi teselli etmeye çalıştı.

Bakan Çelik'in başka bir esnaf ziyaretinde, beden eğitimi öğretmeni kızının uzun süredir atanamadığını belirten anne ise, "Kızımın babası yok .O yetim, ama ataması bir türlü olmuyor. Bir puanlama koydunuz, lütfen bu puanlamayı kaldırın. Bir defaya muhsus olmak üzere bu puanlamayı kaldırın. AK Parti olarak buna bir el atın. Bütün öğretmenleri atayın, ne olur. Adana'da binlence beden eğitimi öğretmenine ihtiyaç var. Ne olur kızımı atayın, size yalvarıyorum" dedi.


Bakan Çelik, atamaların puan usulüne göre olduğunu, 5 kişilik ihtiyacı olan dükkana 25 kişinin atanamayacağını vurguladı.


Çelik, esnaf ziyaretleri sırasında sık sık kendisinden iş isteyen vatandaşlarla karşılaştı. Lise mezunu genç, "51 yere iş başvurusu yaptım, iş bulamadım. Hırsızlık mı yapayım, adam mı öldüreyim" diye tepki gösterdi. Çelik de, gence, "Namusunla yaşamaya devam et" dedi.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kenan Evren Bulvarı'nda bulunan tatlıcılara da girerek, vatandaşlara tatlı ısmarladı. Çelik, iki tatlıcıya toplam 275 TL ücret ödedi. Tatlıcılar, işlerinin bakanla birlikte açıldığını söyledi.

Çelik, bir çiçekçiden de çiçek alarak vatandaşlara verdi. Çiçek ücreti olarak da 200 TL ödeme yaptı.

15 yıl önce