|

Baran alkollü çıktı

İzmir
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 00:54 - 28/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Baran alkollü çıktı
Baran alkollü çıktı

İzmir Karşıyaka'da polisin "dur" ihtarına rağmen kaçarken aracıyla kaza yaptığı ileri sürülen ve uyarı ateşi sonucu başına isabet eden kurşunla komaya giren 20 yaşındaki Baran Tursun'un, 148 promil alkollü olduğu belirlendi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kazadan sonra yapılan kan tahlilinde 148 promil alkollü olduğunun belirlenen Tursun'un sağlık durumunda ise düzelme olmadığı öğrenildi

Olaydan sonra İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen müfettişler, incelemelere başladı. Bu arada, Baran Tursun'un kullandığı aracı durdurmak için tabancayla uyarı ateşi açtıkları belirlenen polis memurlarından tutuklanan O.A'nın açığa alındığı, savcılık tarafından serbest bırakılan V.A. hakkında ise idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.


Baba: Niye trafik kazası yazıldı?

Emniyet yetkilileri, Baran'ın olay günü birden fazla ekip otosu tarafından 7 kilometre takip edildiğini açıkladı. İki ekip otosunu geçen araca 3'üncü ekip tarafından müdahale edildiğini belirten yetkililer, savcılık ifadelerinin de bu bilgiyi teyit ettiğini belirtti. Olay sırasında araçta bulunan arkadaşlarına göre Baran, babasından çok korktuğu için ısrarla kaçıyordu. Baba Mehmet Tursun ise “Raporlarında trafik kazası olarak geçiyor” diyerek açıklamalara tepki gösterdi.




16 yıl önce