|

Bardakoğlu'ndan eğitim mesajı

ERCİŞ (A.A)
00:00 - 8/09/2007 Cumartesi
Güncelleme: 13:36 - 8/09/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Bardakoğlu'ndan eğitim mesajı
Bardakoğlu'ndan eğitim mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, “Eğitime daha fazla önem vermeliyiz, çocuklarımız bizden daha ilerde olmalı” dedi.

Bitlis'in Tatvan ve Ahlat ilçesindeki açılış ve incelemelerinin ardından Van'ın Erciş ilçesine gelen Bardakoğlu, İlçe Müftülüğünü ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, din görevlilerinin eğitime büyük önem vermesi gerektiğini söyledi.

Bardakoğlu, din görevlilerinin dini bilgileri ve kıraati vatandaşa en iyi şekilde anlatması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“21. yüzyılda eğitime daha fazla önem vermeliyiz. Televizyon ile beyin yıkayan araç ve gerecin fazla olduğu yerde, dış dünyanın bize açıldığı bir dönemde, çocuklarımıza bu eğitimleri veremezsek, bizden daha zayıf ve geride olurlar. Oysa ki çocuklarımız bizden daha ileride olmalı. Bizim bilmediğimizi onlar bilmeli. Bizim yapamadığımız iyi ve güzel işleri onlar yapmalı. Kuran kurslarını ima ediyoruz. Hafızlığı ima ediyoruz. Çocuklarımız nerede okuyacak, nasıl okuyacak bu hiç önemli değil. Belli yaşta Kuran kurslarında din eğitimini, sağlıklı eğitimi almasını sağlamalıyız. Bizler de ebeveyn olarak onlara karşı vazifemizi yapmış oluyoruz.”

Çocukların ayrım yapılmadan okutulması gerektiğini belirten Bardakoğlu, “Bu nedenle çocuklarımızın sadece Kuran eğitimini değil her türlü eğitimini destekliyoruz. Yeter ki okusunlar. Onları ne kadar iyi eğitirsek yarınlarımız da o kadar aydınlık olur” diye konuştu. Konuşmasının ardından Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, Bardakoğlu'na plaket ile yöre motiflerinin işlendiği bir kilim verdi.

17 yıl önce