|

Barışı ancak iman gönüllüleri inşa eder

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, son günlerde yaşanan terör olaylarına karşı din adamlarına görev düştüğünü söyledi. Görmez, "Barışı inşa etmek zor. Ancak bunu iman gönüllüleri yapabilir. İnsanlar öldürüyor. Mensubu olduğumuz din insanlara hayat vermeye gelen bir din" dedi

Siirt
00:00 - 30/09/2011 Cuma
Güncelleme: 23:48 - 29/09/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Barışı ancak iman gönüllüleri inşa eder
Barışı ancak iman gönüllüleri inşa eder

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Siirt'te din görevlileriyle bir araya geldi. Siirt Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Batman Müftüsü Hasan Çağlar, Van Müftüsü Nimetullah Arvas ile din görevlileri katıldı. Görmez, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından başlayan toplantıda yaptığı konuşmada, çocukluk dünyasında Siirt'in çok önemli bir yeri olduğunu, 13-14 yaşlarında ilim yolculuğunda Siirt'in de olduğunu anlattı.

HER YERDE VARIZ

Görmez, din görevlilerinin sadece cami görevlisi olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Biz dünyaya gelen çocuğun kulağına ezan okunurken de varız, milletimizin herhangi bir ferdini ebediyete yolcu ederken de varız. Biz bu toplumun her yerinde varız. Düğününde de derneğinde de cenazesinde de varız. Biz bu topluma hem ilim irfan vermek, hem dini hayatını, manevi hayatını ayakta tutacak kimliğini inşa etmekle mükellefiz, hem de aynı zamanda her birimiz bir barış, bir gönül elçisiyiz. Biz emniyet görevlisi değiliz, ama her birimiz birer iman gönüllüsüyüz. Birer iman gönüllüsü olarak bu topraklarda tarihte olduğu gibi daima barışı inşa eden daima selam ve esenliği tavsiye eden insanlar olmak zorundayız.'

YIKMAK KOLAY

Yıkmanın kolay, yapmanın zor olduğunu anlatan Görmez, barışı inşa etmenin de zor olduğunu, bunu ancak iman gönüllülerinin yapabileceğini kaydetti. Görmez, 'Yıkmak çok kolay, insanlar yıkıyorlar, öldürüyorlar, ama bizim görevimiz yapmak, bizim görevimiz hayat vermek. Bizim mensubu olduğumuz din, insanlara hayat vermeye gelen bir din' dedi.


Acılı ailelere taziye ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Siirt'teki terör saldırısında hayatını kaybeden Nurcan Olgaç ve Kevser Çekin ile Zeynep ve Nergiz Evin kardeşlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerinde dualar edip acılı ailere başsağlığı dileyen Görmez, dua sırasında 'Allah'ım kardeşliğimizi daim eyle' dileğinde bulundu. Mehmet Görmez, 'Bizi kardeş kılan inancın mensubuyuz. 3 asırdır bu topraklarda kardeşliği inşa ettik, bundan sonra da edeceğiz inşallah. Ülkemizde bu tür cinayetleri görmekten büyük üzüntü duyuyoruz. İnsanları öldürebilirler, ancak insanlığımızı öldüremezler' diye konuştu.



12 yıl önce
default-profile-img