|

Barışın çocukları

'5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'ne katılmak üzere ülkemize gelen Asyalı çocuklar Marmaray'a bindi. Gürcistanlı öğrenciler Boğaz'ın altında özel çalgıları ile yöresel şarkılarını seslendirdi.

İstihbarat Servisi
00:00 - 19/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 20:41 - 19/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Barışın çocukları
Barışın çocukları

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ''5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'' kapsamında tüm dünyaya dostluk ve kardeşlik mesajı vermek için Esenler'e gelen Türkiye'nin barış elçileri Asyalı çocuklar Barış Ekmeği'ni salı günü pişirecekler. Bu yıl 'Barış Ekmeği İçin Bi' Dünya Çocuk Esenler'de Buluşuyor' konseptiyle düzenlenen 5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali çerçevesinde, Endonezya, Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tayland ve Pakistan'dan Esenler'e gelen çocuklar hep birlikte İstanbul'un tarihi ve kültürel mekânlarını gezdiler.

MARMARAY'I KULLANDILAR

Çocuklar önce Esenler Belediyesi'ne ait otobüslerle rehberler eşliğinde Asrın Projesi olarak adlandırılan Marmaray'ı kullanarak Avrupa'dan Asya'ya geçtiler. Gezinin en ilgi çeken yanlarından birisi Marmaray'da yaşandı. Gürcistan ekibi, ülkelerine özgü 'Fanduri' çalgısı ile boğazın 60 metre altında şov yaptı. Yöresel müziklerini söyleyen Gürcistan ekibi, vatandaşların da beğenisini topladı.


10 yıl önce