|

Baro'da seçim günü

Serkan Nergis
00:00 - 26/10/2008 Pazar
Güncelleme: 03:19 - 26/10/2008 Pazar
Yeni Şafak
Baro'da seçim günü
Baro'da seçim günü

Dünyanın en büyük üç barosundan birisi olan İstanbul Barosu'nda uzun süredir devam eden başkanlık yarışı bugün yapılacak oylama ile son buluyor. Yaklaşık 25 bin avukatın bağlı olduğu İstanbul Barosu bugün Lütfi Kırdar Kongre Salonu'nda yapılacak oylama sonucunda başkanını seçecek. Seçimler öncesi dün düzenlenen Genel Kurul'da başkanlar son kez avukatlara hitap ettiler.

Adaylar, konuşlamalarının büyük bölümünde son yönetimi eleştirirken baronun siyasallaşmasından ve demokratik bir yapıdan uzaklaşmasından yakındı.

ADLİYELERE KREŞ

En güçlü başkan adaylarından biri olarak gösterilen Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkan Adayı Avukat Şadi Çarsancaklı, İstanbul Barosu'nun bir ideolojinin tarafı olamayacağını, başkan olması halinde bütün avukatları kucaklayan bir yapı oluşturacaklarını ifade etti.

Seçimleri, 'özgürlükçüler'le 'yasakçılar' arasında geçecek bir seçim olarak tanımlayan Çarsancaklı, seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları şöyle anlattı: 'Kadın avukatlar için her adliyede mutlaka kreş olmalı. Ayrıca ek gösterge, harcırah, keşif ücreti, aidat konularının yanı sıra istihdam sorunu gibi konularda problemeler var. Bunların çözümü için çalışacağız.'

AİDATLARI YÜKSELTTİLER

Bu arada, Genel Kurulda Çarsancaklı'nın verdiği, 'aidatın 100 YTL olması' teklifi oylamaya sunuldu. Ancak 'Savunma Avukatları Grubu' dışındaki diğer 4 grubun (Önce İlke Avukatlar Grubu, Katılımcı Avukatlar Grubu, Çağdaş Avukatlar Grubu, Birlik Grubu ) destekleriyle aidat ücreti 400 YTL'ye çıkartıldı. Çarsancaklı ise, seçildiklerinde ilk iş olarak aidatları 100 YTL'ye düşüreceklerini söyledi.

15 yıl önce