|

Başbakan Erdoğan Cezayir'de

Başbakan Erdoğan, Cezayir ziyareti çerçevesinde Cezayir Milli Halk Meclisi'nde milletvekillerine hitaben bir konuşma yaptı.

Ajanslar
00:00 - 4/06/2013 Salı
Güncelleme: 20:40 - 4/06/2013 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Erdoğan Cezayir'de
Başbakan Erdoğan Cezayir'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Cezayir'le olan ortak tarihinden gurur duyduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Cezayir ziyareti çerçevesinde Cezayir Milli Halk Meclisi'nde milletvekillerine hitaben bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Biz Cezayir'le olan ortak tarihimizden gurur duyuyoruz. Aynı gururu Cezayir halkının da duyduğunu büyük bir mutlulukla görüyorum.' dedi.

Cezayir'de işgal kuvvetlerine karşı direnenler arasında Türklerinde bulunduğunu ifade eden Erdoğan, Maraş işgali sırasında Cezayirlilerin Türkiye saflarına geçmesini hiçbir zaman unutmadıklarını ifade etti.

'Biz de Cezayir'in bağımsızlık mücadelesini kahramanlık hikayeleriyle hatırlıyoruz.' diyen Erdoğan, Cezayir en kısa zamanda ekonomik alanda önemli yerlere geleceğine inandığını kaydetti.

Cezayir ile Türkiye'nin siyasi ilişkilerinin çok daha iyi şekilde ilerlediğini söyleyen Erdoğan, 'Cezayir'le dış ticaret hacmimiz 2006 yılndaki son ziyaretimden bu yanan yaklaşık 2 kat artarak 5 milyar dolara ulaştı. Ancak gerçek potansiyelimiz bu mu ve ya bumu olmalı diye sorarsanız, ben hayır diyorum. Bir defa bu potansiyeli bizim 10 milyar dolara çıkarmamız lazım.' dedi.

11 yıl önce