|

Başbakan riske girdiyse sanatçı da duyarlı olmalı

Başbakan'ın Dolmabahçe'de açılım için destek istediği sanatçılar arasında yer alan Yavuz Bingöl, “O bu mücadeleye oy kaybetme pahasına girdi. Öyleyse sanatçıların duyarlılık göstermesi vicdan borcudur” dedi

Orhan Turan
00:00 - 9/03/2010 Salı
Güncelleme: 00:40 - 9/03/2010 Salı
Yeni Şafak
Başbakan riske girdiyse sanatçı da duyarlı olmalı
Başbakan riske girdiyse sanatçı da duyarlı olmalı

Başbakan Erdoğan'ın açılımla ilgili görüşlerini almak için kahvaltıda buluştuğu sanatçılar arasında yer alan Yavuz Bingöl, Başbakan'ın akan kanı durdurmak için aldığı oyları ortaya koyduğunu belirterek, sanatçı ve aydınlara 'açılıma destek olun' çağrısında bulundu. Bingöl, kahvaltıya katılmasına gelen tepkiler, açılım ve darbe soruşturmalarıyla ilgili şunları söyledi:

DAVA AÇACAK
  • “Açılıma kalben inanıyorum. Başbakan süreci art niyetsiz yürütüyor. Destekliyorum. O bu mücadeleye oy kaybetme pahasına girdi. Ben de bazı şeyleri göze alarak duruşumu net ortaya koyuyorum. Aydınların ve sanatçıların duyarlılık göstermesi vicdanlarının borcudur. Tavrım ideolojik değil. Başkası da yapsaydı destek verirdim.”
    FAİLİ MEÇHULLER BİTSİN
  • “Faili meçhuller bitmeli. Birileri çıkıp kardeş kanını durdurmalı. Bu işe inanan insanların açıkça çıkıp düşüncelerini korkmadan söyleme vakti geldi. Türkiye değişiyor. Bu değişimin ya parçası olacağız ya da varlığımızla bu ülkede hiçbir şey ifade etmeyeceğiz.”
    O MANŞETİ ATANLAR NE DİYOR
  • (Ahmet Kaya'yı yurtdışına çıkmak zorunda bırakan 'şerefsiz' manşetleri için) “Utanması gerekenler belli. Yurtdışına çıkmadan önce ve çıktıktan sonra hakkında o manşetleri atanlar şimdi kendi vicdanlarıyla baş başa. Ben çok merak ediyorum, acaba o gün öylesi ifadeler kullananlar şimdi ne düşünüyor” yorumunu yaptı.

    Kızıma güzel bir gelecek bırakmak istiyorum

    Ünlü sanatçı Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının da sonuna kadar devam etmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Bir kızım var. Ona güzel bir gelecek, yaşanabilir, özgür bir Türkiye bırakmak istiyorum. O yüzden Türkiye'nin üzerindeki bu karanlık artık kalkmalı. Neredeyse, nasılsa bütün güç odaklarının ortaya çıkması lazım. Bu odakların üzerine cesaretli biçimde gidilmesi lazım. Açıkça söylüyorum. Artık herkes duruşunu net bir şekilde göstermeli. Umutluyum. Bir tane ülkemiz var. Bir tane kızım var. Her şey bizi ilgilendiriyor.”


  • 14 yıl önce