|

Başkanlar tutuklanırsa barış sağlanamaz

KCK soruşturması kapsamında yaklaşık 5 saat savcılığa ifade veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, "Belediye başkanlarını tutuklayıp cezaevine gönderirsek açık söylüyorum barışı sağlayamayız' dedi.

Aa
00:00 - 12/01/2010 Salı
Güncelleme: 21:49 - 12/01/2010 Salı
Yeni Şafak
Başkanlar tutuklanırsa barış sağlanamaz
Başkanlar tutuklanırsa barış sağlanamaz

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 'Belediye başkanlarını tutuklayıp cezaevine gönderirsek açık söylüyorum barışı sağlayamayız' dedi.

KCK soruşturması kapsamında yaklaşık 5 saat savcılığa ifade veren Baydemir, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce kapatılan DTP'li 99 belediye başkanıyla birlikte yaptıkları ortak bir açıklama nedeniyle adliyeye davet edildiklerini ve bir çok DTP'li belediye başkanının gözaltına alındığı soruşturma kapsamında da ifadesinin alındığını söyledi.

GAP Belediyeler Birliği, kapatılan DTP ile ilgili soruların kendisine yöneltildiğini ifade eden Baydemir, ülkenin çıkmazda olduğunu ve bu çıkmazdan da kurtulma şansının bulunduğunu iddia etti.

Baydemir, şöyle konuştu:

'Derhal tutuklu bulunan belediye başkanı arkadaşlarımın ve diğer siyasetçi arkadaşlarımın da serbest bırakılması lazım. Barışın bir tek alternatifi olabilir o da onurlu barıştır. Demokrasinin bir tek alternatifi olabilir o da standardı yükseltilmiş demokrasidir. Son çağrım da, legal demokratik siyasete, sivil siyasette kim bulunmak istiyorsa, legal bir bir partinin çatısı altında kim bulunmak istiyorsa buna fırsat vermemiz lazım. Buna kapı aralamamız lazım. Eğer biz siyasetçileri, biz belediye başkanlarını tutuklayıp cezaevine gönderirsek açık söylüyorum barışı sağlayamayız. Legal sivil siyaseti de gerçekleştiremeyiz.'

Baydemir, konuşmasında 'soruşturmanın KCK'ye yönelik değil, DTP'ye ve Kürt siyasetine, demokratik siyasete yönelik olduğunu' da iddia etti.


14 yıl önce