|

Başpehlivan Recep Kara

647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı

Aa
00:00 - 6/07/2008 Pazar
Güncelleme: 19:43 - 6/07/2008 Pazar
Yeni Şafak
Başpehlivan Recep Kara
Başpehlivan Recep Kara

647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, Antalya'dan Recep Kara başpehlivanlığı kazandı. Recep Kara ile finaldeki rakibi Yalova'dan Ekrem Yavuz, 35 dakika süren güreşte yenişemediler.

Kural gereği 10 dakikalık puanlı uzatma güreşlerinde ilk puanı Recep Kara aldı. Ardından 3 puana ulaşan Kara, güreş sırasında rakibi Yavuz'un pes etmesi üzerine, 2008 yılı Türkiye Başpehlivanı unvanını kazandı. Kara, ikinci yılda da altın kemerin 1 yıl süreyle sahibi olurken, Edirne Belediyesi'nin 14 bin YTL para ödülü ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan para ödülü, madalya ve kupa kazandı.

Galibiyetini Er Meydanı'nda tur atarak kutlayan Kara, "Şükürler olsun Allah'a. Altın kemeri almama bir basamak kaldı. Bu yılda başpehlivanlığı almayı Allah nasip etti. Final kolay olmadı. Bana destek veren Antalya'nın Belek Belediyesi ile arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.


TOPTAN, GÜREŞLERİ İZLEDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin kurulduğu günden bu yana çok sıkıntılı dönemler geçirdiğini ifade ederek, "Türk milleti Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve kuvvetine inansın, Türkiye her engeli aşıp yoluna devam eder" dedi.

TBMM Başkanı Toptan, torunu Batuhan Yavuz ile birlikte 647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye geldi. Meclis Başkanı Köksal Toptan'ı Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken karşıladı. Protokol tribünündeki yerini alan TBMM Başkanı Toptan güreşseverleri selamladı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin gelecek nesiller için köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Köksal Toptan, yeryüzünde bu tür geleneksel özelliğe sahip çok az toplum olduğunu söyledi. Toptan, "Kırkpınar'ı yurdumuzun çeşitli yörelerinden gelen vatandaşlarımız ile kutlamaktan dolayı çok mutluyuz. Bu tür gelenekleri olan toplumlar yeryüzünde çok azdır. Yağlı güreşler ata sporumuz olmasının yanı sıra geleneklerimizi gelecek nesillere aktarmak için köprü olduğu için oldukça önemlidir. Kırkpınar, başka toplumların eksikliğini hissettiği bazen bizim de yer yer kıymetini bilemediğimiz büyük bir gelenektir. İşte Kırkpınar da böyle bir gelenektir. Bu yıl 2 bin güreşçimiz katılıyor. Gelecek senelerde bu sayı daha da artacak. Organizasyonu yapan Edirne Valiliği ve Edirne Belediye Başkanlığı ile küçük güreşçiler yetiştirerek Kırkpınar'a katılmalarını sağlayanlara teşekkür ederim. Bizim Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak üzerimize düşen bir görev varsa sorumluluk bilinci ile yapmaya hazırız" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin son dönemlerde sıkıntılar yaşadığını belirten Toptan, Türkiye'nin her engeli aşarak yoluna devam edeceğini söyledi. Toptan, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana çok sıkıntılı dönemler geçirdi. Dünyanın ayakta alkışladığı, takdirle karşıladığı büyük devrimleri gerçekleştirdi. Bunları yaparken de çok büyük sıkıntılar yaşadı. Ama biliyoruz ki Türkiye bunların hepsini aştı. Şimdiki sorunlar geçmişteki sorunlar ile mukayese edildiğinde çok daha kolay sorunlardır. Türk milletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin gücüne, kuvvetine inansın. Türkiye şu an sorun olarak görülen engelleri aşarak yoluna devam edecektir. Kimse merak etmesin" ifadelerini kullandı.

647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yanı sıra Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan da katılarak güreşleri izledi.


16 yıl önce