|

Batman yasta

Batman''da bayram şekeri toplamak için evden çıktıktan sonra serinlemek için girdikleri gölette çamura saplanan 5 kız çocuğunun cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Facia nedeniyle düğünler iptal edildi

.
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 22:47 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Batman yasta
Batman yasta

Batman''ın Kozluk ilçesinde serinlemek için girdikleri gölette boğulan akraba 5 kız çocuğu son yolculuklarına uğurlandı. Önceki gün, Yankılı köyündeki evlerinden bayram şekeri toplamak için çıktıktan sonra serinlemek için girdikleri gölette çamura saplanarak boğulan Kübra Y. (13) ve kardeşi Sevda Y. (11), Cansel Y. (14) ve kardeşi Halime Y. (13) ile kuzenleri Rozin Y.''nin (13) cenazeleri Diyarbakır Adli Tıp Kurumu''ndaki otopsinin ardından Kahveci köyüne getirildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Cenazelerin araçlarından indirilmesi sırasında çocukların aileleri gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren çocukların anne-babaları, güçlükle sakinleştirildi. Köydeki Şeyh Halil Türbesi''nde kılınan cenaze namazının ardından 5 çocuktan Halime Y., daha önce hayatını kaybeden Günaydın Y.''nin yanında, Kübra Y. ve kardeşi Sevda Y. ile Cansel Y. ve Rozin Y. ise yan yana toprağa verildi.

ACIYI PAYLAŞTILAR

Facia nedeniyle Kozluk''ta 1 günlük yas ilan edildi, düğünler iptal edildi. İlçe sakinlerinden Süleyman Elitaş, acı haberi duyunca oğlu Yakup ile Gülay Uluç''un düğün törenini iptal ettiklerini belirterek, ''Sadece mevlit yemeği verdik. Ailelerin acılarını paylaşıyoruz'' dedi.

Serinlemek için girdikleri gölette çamura saplanan kız çocuklarından 4''ünün cenazesi yan yana toprağa verildi.

Kızlarına doyamadı

Gölette boğulan kardeşlerden Kübra Y. ile Sevda Y.''nin babası Nesip Y., cenazede sinir krizi geçirdi. Acılı baba, ''Kübra ile Sevda birbirlerine sarılı vaziyette sudan çıkarılınca dünyam karardı'' diye ağladı. Kozluk Yatılı Bölge Ortaokulu''nun başarılı öğrencilerinden Kübra Y.''nin, 2011 yılında yapılan atletizm yarışmasıında bin 200 metrede Türkiye 3''üncüsü olduğu öğrenildi. Kübra Y''nin bu yıl Batman''da açılan Spor Lisesi''ni de birincilikle kazandığı kaydedildi.

10 yıl önce