|

Batman'da askeri lojmana saldırı: 2 yaralı

İha
00:00 - 8/12/2009 Salı
Güncelleme: 11:29 - 8/12/2009 Salı
Yeni Şafak
Batman'da askeri lojmana saldırı: 2 yaralı
Batman'da askeri lojmana saldırı: 2 yaralı

Batman'ın Beşiri ilçesinde dün akşam ilçe jandarma komutanlığına bağlı lojmanlara yönelik yapılan ve 2 astsubayın yaralandığı saldırı sonrasında saldırganların yakalanmaları için geniş çaplı operasyon başlatıldı.



Dün akşam Saat 21:00 sıralarında jandarma lojmanlarına yönelik olarak yapılan saldırıda PKK'lı teröristlerin el bombası ve uzun namlulu silahlarla açtıkları ateş sonucunda lojmanlarda nöbet tutan 2 astsubay yaralandı. Havanın sisli olmasından faydalanan PKK üyeleri olay yerinden kaçtı. PKK'lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon düzenlendi.



Yaralanan 2 astsubay, Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.Yetkililerden alınan bilgiye göre akşam saat 21:00 sıralarında ilçe merkezde bulunan askeri lojmana PKK üyeleri tarafından 3 el bombası ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı ve saldırganlar olay yerinden hemen uzaklaştı. Nöbet kulübesine atılan 3 el bombasından 2'sinin patladığı ve şarapnel parçalarından bir astsubayın yaralandığı, diğer astsubayın ise uzun namlulu silahtan çıkan kurşun ile bacağından yaralandığı ifade edildi. Yaralanan K.E. ve M.K. isimli astsubaylar Beşiri sağlık ocağında yapılan ilk müdahalenin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.


14 yıl önce