|

Bayazıt son yolculuğuna uğurladı

Tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman şair-yazar Adil Erdem Bayazıt, devlet töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Cihan
00:00 - 7/07/2008 Pazartesi
Güncelleme: 19:35 - 7/07/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Bayazıt son yolculuğuna uğurladı
Bayazıt son yolculuğuna uğurladı

Tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman şair-yazar Adil Erdem Bayazıt, devlet töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazına; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda bakan katıldı.

Yaklaşık 2 yıldır kanser tedavisi gördüğü öğrenilen eski milletvekili ve şair Adil Erdem Bayazıt'ın( 69) cenazesi, devlet büyüklerini bir araya getirdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazına katılan siyasiler, ikindi namazında Eyüp Sultan Camii'nde buluştu. Bayazıt'ın cenazesine; eşi Ayşegül Bayazıt, çocukları Yusuf Bayazıt, Ahmet Fırat Bayazıt, Sevde Bayazıt Kaçar, Meral Uyar ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hilmi Güler, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, CHP Milletvekili İlhan kesici, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İçiişleri Bakanı Beşir Atalay, Bayazıt ile ilgili yaptığı konuşmasında kendisinin Türkiye'nin yetiştirdiği büyük bir şair yazar olduğunu söyledi Üniversite yıllarından beri Bayazıt ile tanıştığını, Devlet Planlama Teşkilatı'nda beraber çalıştığını anlatan Atalay, " Erdem Bayazıt, gerçekten büyük bir şairdi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorumb" dedi.

Bakan Hilmi Güler ise, " Hepimizin ağabeyi idi. Şair, yazar ve iyi bir düşünürdü. Çok iyi bir insandı. Baki kalan bu kubbede hoş bir sada olmuştur. Yeri zor dolacak birisi Allah rahmet eylesin. Alçak gönüllü beyefendi birsiydi." şeklinde konuştu.

İkindi namazına müteakip Bayazıt'ın cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın kıldırdığı namazın ardından Eyüp Müftüsü İsa Gürler, dua okudu. Helallik alınmasının ardından Bayazıt'ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlandı. Başbakan Erdoğan ve bazı bakanlar tabutu bir süre omuzlarında taşıdı. Cenaze aracına konulan Bayazıt'ın tabutu toprağa verilmek üzeri Eyüp Sultan Mezarlığı'na götürüldü.

16 yıl önce