|

Bayrampaşa palas

Ali Oktay
00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:18 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Bayrampaşa palas
Bayrampaşa palas

Mahkum isyanlarıyla bir dönem adından sıkça sözettiren Bayrampaşa Cezaevi tarih oluyor. İki ay sonra Silivri'de yapılan yeni cezaevi kampüsüne taşınacak Bayrampaşa Cezaevi Adalet Bakanlığı ile daha önce yapılan anlaşma gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilecek. 200 dönüm arazi üzerine kurulan ve halen yıl sonuna yetiştirilmesi için gece gündüz çalışmaları devam eden Silivri Ceza İnfaz Kurumları kampusü adeta sarayı andırıyor. Adalet Bakanlığı tarafından 27 Haziran 2007 günü açılan, henüz eksiklikler olduğu için resmi açılışı gerçekleştirilmeyen cezaevinin Açık Ceza İnfaz bölümünde 79 hükümlü bulunuyor.

YOLLARI DA YAPTIRILACAK

Silivri Cezaevi'nin son durumu hakkında yerinde incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin cezaevinin 2007 yılı sonunda açılışının yapılacağını ifade etti. Cezaevi Müdürü Necati Sevük'ten bilgi alan Bakan Şahin, Karayolları Genel Müdürlüğü ile çalışmaların sürdüğünü ve cezaevine giden yolların en kısa sürede bitirileceğini anlattı.

TEST ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Silivri Cezaevi Müdürü Necati Sevük de, “Hazırlıklarımız sürüyor. Getirilen cihazların test çalışmalarına başlandı. Fırın, pişirme kazanları, yer ocakları, soğuk hava depoları, ısı merkezi gibi bazı ekipmanların test çalışmaları bitirilmiş ve işletmeye açılmıştır. 2007 yılı sonuna kadar cezaevi, tam kapasiteyle hizmete girecektir” dedi.


Göze ve ele duyarlı kilit sistemi

Hükümlü Dinlenme ve Eğitim Binası, sağlık ocağı, 500 lojmanı, duruşma salonu, alışveriş merkezi, kreş, 6 adet trafo, 2 su deposu, ve atık su arıtma tesisi gibi onlarca bölümü içinde barındıran yeni cezaevi, toplam 10 bin 664 kişiyi ağırlayacak. 134 personelin görev yapacağı yeni cezaevinde göze ve ele duyarlı yeni cihazlar ile son teknoloji X-Ray cihazları kullanılacak. Tutuklu ve hükümler 3'er ve tek kişilik odalarda kalacak.





16 yıl önce