|

BDP ile PKK arasında mayınlı-molotoflu bağ!

BDP'li vekillerin PKK'lılarla buluşmasının ardından, Ağrı'da partililerin teröristlerle konuşmaları dinlemeye takıldı: İlçe başkanı 'mayın', bir diğeri "şehriye" şifresiyle molotof istiyor. Yardımcısı örgüte katılmak isteyenlere yol gösteriyor

00:00 - 24/08/2012 Cuma
Güncelleme: 10:15 - 24/08/2012 Cuma
Yeni Şafak
BDP ile PKK arasında mayınlı-molotoflu bağ!
BDP ile PKK arasında mayınlı-molotoflu bağ!

Ağrı'nın Diyadin ilçesi BDP yöneticilerinin PKK'lı teröristlerle yaptığı telefon konuşmalırı dinlemeye takıldı. BDP-PKK bağlantısını gün yüzüne çıkaran konuşmalarda, yöneticiler PKK'lılardan şifremli olarak patlayıcı madde isteyip, örgüte katılmak isteyen genç bir kızı yönlendiyor. Diyadin'de 1 Şubat'ta düzenlenen operasyonda, PKK'nın 'Kent Meclisi Diyadin' yapılanması adıyla faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle aralarında BDP Diyadin İlçe Başkanı Musa Zorbay'ın da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alınmıştı. Zorbay ile yardımcısı Seyat Kaya, Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma (MEYA-DER) Ağrı Temsilcisi Cenap İlboğa, BDP üyeleri Ahmet Temel ve İsmet Kahraman tutuklanırken, 6 BDP üyesi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Zanlılar hakkında, Erzurum 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına faaliyetlerde bulunmak' suçlarından dava açıldı. Davanın 160 sayfalık iddianamenin detaylarında BDP'li yöneticilerin PKK'lılarla somut bağlantıları açıkça ortaya konuldu.


PATLAYICI SİPARİŞİ!

Mahkeme kararı ile yapılan telefon dinlemelerinde, örgüte adam kazandırmak için yapılan konuşmalar saptandı. Seyat Kaya'nın, 15 yaşındaki bir kızı terör örgütüne katılmak üzere Hakkâri BDP yönetimine yönlendirdiği belirlendi. Ayrıca gösteriler için parti binasında molotof kokteylleri hazırlandığı, parti yöneticilerinin molotof ve malzeme talebini şifreli biçimde örgüt üyelerine ilettiği kaydedildi. Zorbay'ın ise cep telefonundan 2010 ve 2011 arasında PKK üyesi ve sempatizanı kişilerle yaptığı görüşmelerde mayın gönderilmesini istediği belirlendi. Görüşmede teröristin Zorbay'ı 'telefonda konuşma' diye uyarıldığı ifade edildi. İddianamede, kandırılarak PKK'nın dağ kadrosuna götürülen ancak 15 gün sonra kaçarak Van'da güvenlik güçlerine teslim olan E.T.'nin ifadesi de yer aldı. E.T.'nin ifadesinde, "Zaman zaman BDP Diyadin İlçe Teşkilatı'na gidip geliyordum. PKK katılmamız için telkinlerde bulunuldu. Sonra beni Hakkâri'ye gönderdiler. 6-7 kişilik grupla örgüte götürüldük" dedi. Söz konusu delil ve ifadeler ışığında, tutuklu yargılanan BDP'li yöneticilerin tamamı hapis cezaları aldı. Zorbay'a 10 buçuk, Seyat Kaya'ya 12, Ahmet Temel ile İsmet Karaman'a 7'er buçuk, Cenap İlboğa'ya ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.


LİSELİ KIZI ÖRGÜTE GÖNDERDİ

G.A.(Lise öğrencisi kız): Ben ... köyünden G.


Seyat Kaya: Merhaba.


G.A.: Seyat abi ben dağa çıkmak istiyorum.


Seyat Kaya: Bak bu konular telefonla konuşulmaz


G.A.: Yemin ederim ki artık boğazıma kadar gelmiş, psikolojim bozuk.


Seyat Kaya: Hakkâri'ye gönderelim seni oradaki arkadaşlar yardımcı olsun.


G.A.:Tamam.


Seyat Kaya: Ben sabah 09.00'da Diyadin'deyim.


G.A.:Tamam, tamam.


'ŞEHRİYE İSTEDİM ARPA YOLLADIN'

N.Ç.: Şehriye (molotof) istedim, sen arpa göndermişsin.


N.Ç.: Bir tane süt, bir tane pet bardağı ve yemeklik tuz da gönder.


F.I.:Tamam


BDP'Lİ BAŞKAN MAYIN İSTEDİ

Musa Zorbay (BDP İlçe Başkanı): Tabelayı değiştirin, Kürtçe asın.


Musa Zorbay: Bu mücadeleye layık olalım.


L.D.: Celo söylemiş yav.


Musa Zorbay: Bir tane mayın mıdır nedir, siz mi gönderirsiniz?


L.D.: Telefonda fazla konuşma.


Musa Zorbay: Sıkıysa halkın gücüne karşı dirensinler


Kaynak: Sabah

12 yıl önce