|

BDP kapıdan kovuldu!

Şemdinli'de terör örgütünün bombalı saldırısında ölen 11 yaşındaki Faris Demircan'ın ailesi, taziye için evlerine gelen BDP heyetine sert tepki gösterdi. Aile fertleri, 'Oğlumuzu siz öldürdünüz, buradan gidin' diyerek BDP'lileri kovdu. Esnaftan bazıları patlamaya tepki olarak dün kepenk kapattı.

İha
00:00 - 6/11/2012 Salı
Güncelleme: 00:43 - 6/11/2012 Salı
Yeni Şafak
BDP kapıdan kovuldu!
BDP kapıdan kovuldu!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK tarafından geçtiğmiiz gün akşam saatlerinde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu hayatını kaybeden 11 yaşındaki engelli çocuğun ailesi, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) temsilcilerine büyük tepki gösterdi. yaşamını yitiren Faris Demircan'ın ailesi, taziye için evlerine gelen BDP Hakkâri Milletvekili Esat Canan'ın da aralarında bulunduğu bir grup partiliyi kabul etmedi. Demircan ailesi, BDP'lilere 'Oğlumuzu siz katlettiniz, buradan gidin' dedi.

BDP HEYETİ APAR TOPAR GİTTİ

Tepki karşısında BDP'liler aile fertlerini sakinleştirmeye çalıştı. BDP'li yöneticilerden birkaçı Hakkari Milletvekili Canan'ın eve girmesine izin verilmesini istedi. Demircan ailesi bu talebi de reddetti. BDP heyetinin ziyaret ısrarının sürmesi üzerine aile yüksek sesle tepki gösterdi. Bunun üzerine BDP heyetinde bulunanlar araçlarına binerek taziye evinden ayrılmak zorunda kaldı.

ALLAH ONLARI KAHRETSİN

BDP'lilerin ayrılmasının ardından konuşan Faris Demircan'ın dayısı Süleyman Karadeniz, çocuklarını katledenleri Allah'a havale ettiğini belirtti. Kendi canlarının yandığını ve yüreklerinin bir parçasının koptuğunu söyleyen Karadeniz, "Gençlerimiz çocuklarımız ölüyor. Bu olayların olmasını istemiyoruz. Çünkü olan bize oluyor. Bu olayda bu bombayı kim patlatmışsa Allah onu kahretsin" şeklinde tepki gösterdi. Çocuğun amcaoğlu Hüseyin Fırat ise "Masum bir çocuk ve özürlü. Yola gitmiş ve o sırada patlama olmuş. Bu rezalete karşıyız. Evimde bütün camları kırıldı, çocuklar perişan haldeydi. Oturdum ağladım. İnsanlık dışı bir cinayet tabi" diye konuştu.

Öldürüp özür dilemenin anlamı yok

Terör örgütünün sivillere yönelik saldırısının ardından bölgeden sert açıklamalar geldi. Kürt aydın Ümit Fırat, Demircan ailesinin BDP'lilere tepki göstermesinin çok doğal olduğunu söyledi. İnsanları öldürüp özür dilemenin anlamı olmadığını belirten Fırat,'Onların psikolojisini de düşünmek lazım. Uludereliler de Başbakana tepkili ama onları Başbakan öldürmedi. Uludere'ye eşini gönderdi. Sokakta yürürken bir anda bomba patlıyor. Bunlar Kürt halkının özgürlüğü için midir? Bu yoldan sağlanamaz. Kürt halkının hayatı daha çok berbat ediliyor" diye konuştu. Ailenin tepkisini çok önemli olduğunu ifade eden Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı Mustafa Yıldız da "Halk artık örgüte destek vermiyor. Zaten halkın desteğini alabilselerdi durum farklı olurdu. Kürt vatandaşlar terör örgütüne destek olmaz. Devlet gücünü gösterdiği zaman halk devletten yana tavır alıyor. Şırnak'ta da yaşandı gösteri yapmaya kalktılar ama halk onları kovaladı" ifadelerini kullandı. Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu ise "Silahlı eylemleri meşru kılamayız. Bu noktada örgütün bu tarz eylemlerden vazgeçmesi gerekiyor" diye konuştu.

Esnaf 'teröre' kepenk indirdi

Şemdinli'de sivilleri hedef alan bombalı saldırıya ilçe esnafı dün kepenk açmayarak tepki gösterdi. Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, saldırının ilçelerini yasa boğduğunu söyledi. Bir çocuğun hayatını kaybettiğini üzülerek belirten Tekin, 'Olay, kimden gelirse gelsin kabullenilecek bir durum değil ve biz de kepenklerimizi kapatarak tepkimizi dile getirmek istedik. Bu olayın bir an evvel aydınlatılması, hepimizin büyük arzusudur. Hayatını kaybeden kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum' dedi. İlçede iş yerlerinin tamamının kapalı olduğu gözlenirken, bazı esnafların olay çıkar korkusu ile kepenklerini indirdiği öğrenildi.

Dualarla uğurlandı

Faris Demircan, dün Şemdinli'de dualarla toprağa verildi. Cenaze törenine Kaymakam Cengiz Erdem ve 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel de katıldı.


11 yıl önce