|

Bekir Coşkun köylülüğünü hatırladı

Yeni Şafak
00:00 - 18/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 11:06 - 18/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Bekir Coşkun köylülüğünü hatırladı
Bekir Coşkun köylülüğünü hatırladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sivas'taki mitinginde Hürriyet Gazetesi Yazarı Bekir Coşkun'u göbeğini kaşıyan adam sözünü de hatırlatarak eleştirmiş ve "Bu milletin arasına giren bu milletin derdiyle dert olur... bunlar cahil bunlar anlamaz! diyemez benim milletimin hiçbir ferdine bu yakıştırmayı kimsenin yapma hakkı yoktur ama bunlar şu anda işte yandaş medyaları var biliyorsunuz. Yandaş medyalarıyla birlikte yandaş köşe yazarı da var ve oralarda bunlar ne yapıyor benim vatandaşıma AK Partiye oy vermişse yakıştırdıkları şu 'bunlar göbeğini kaşıyanlar' bu ülkede bu tür tiplerin nerede bulunduğunu gösteriyor. Bunların milletle işi yok bunların sevgili köpekleri vardır onlarla yatar onlarla kalkarlar durumları budur" demişti.


Hala Erdoğan'ın eleştirilerinin etkisi içinde olan Bekir Coşkun, bugün yine savunmadaydı. Halka 'göbeğin kaşıyan adam', 'bidon kafalı' diye hakaret etmekten ve küçük görmekten çekinmeyen Coşkun, şimdi 'halkı aşalamadığı'nı ve kadar çok sevdiğine bizi inandırmaya çalışıyor.


İşte Coşkun'un 'göbeğin kaşıyan adam' ve 'bidon kafalı' diye hakaret ettiği vatandaşa 'ben de sizdenim' anlamına gelen ve 'köylü' olduğunu itiraf ettiği yazı:


****


Halkı aşağılamak...


BEN aslında köylüyüm.


Hani o tabağın iki yanına çok çatal-bıçak koyduklarında kafam karışır. Etrafı kontrol edip ekmeği bandırarak yemeye bayılırım.


Köylülüğüm köşemin çatısında yazılıdır.


Küçük ekmek tabağını iki kişinin arasına koyduklarında "Hangisi benim" diye uzun uzun düşünürüm. Kaç kez yanımdaki hanım "Beyefendi benim ekmeğimi yiyorsunuz" demiştir bilemezsiniz.


Zengin sofralarında, iktidarın uçaklarında mutsuz olurum. Kaportacı Osman'ın dükkánında, Anadol kaputunun üzerinde zeytin-ekmek yemeyi severim.


Halkı aşağıladığım doğru değil...


*


Ben göbeğini kaşıyan adama kızarım...


O okumaz, izlemez, görmez...


Tepkisiz, duyarsızdır göbeğini kaşıyan adam...


Türkiye'nin başına gelenlere aldırmaz... Çağdaş insan olmak gibi bir derdi yoktur onun...


O; oyunu bir torba nohuda, iki çuval kömüre satar da "Ben niye yardıma muhtacım?" diye sorgulamaz...


Asla başını kaşımaz...


Her zaman küçük avantası olduğunda, kimi görse alkışlar...


Sağı-solu, zengini fakiri de yoktur göbeğini kaşıyan adamın... Çıkarı için iktidarlara yamanan patronlar göbeğini kaşıyan adamın zengin olanı, başbakana köşelerinde yalakalık yapanlar göbeğini kaşıyan adamın yazar(!) olanıdır...


Halkın dahi başı göbeğini kaşıyan adamla derttedir.


*


Halkı aşağıladığım doğru değil.


Asıl halkı aşağılamak; onu kandırmaktır...


Halkın çocukları işsiz-sefil sürünürken, kendi çocukları altınlar içinde bir anda "patron" olanlar halkı enayi yerine koyarak onu aşağıladılar.


Halkı aşağılamak; onu aptal saymaktır...


Deve boyu kirli dosyalar ortadayken, halkın önüne çıkıp "din-iman-ahlak" nutukları ile onun gözünü boyamaktır halkı aşağılamak...


*


Ne var ki göbeğini kaşıyan adam aşağılandığını da anlamaz...


Birbirlerini tamamlarlar aslında; halkı aşağılayan ile göbeğini kaşıyan adam...


Biri öbürünü enayi yerine koyup aşağılar...


Öbürü alkışlar...


Benim ise canım sıkılır...


Halkı aşağıladığım doğru değil...

15 yıl önce