|

Belediye Başkanı'na tüfekle saldırı

Bir kişi Belediye Başkanı Abdi Bulut'a saldırı gerçekleştirmek üzereyken korumalar tarafından etkisiz hale getirildi.

Aa
00:00 - 8/12/2009 Salı
Güncelleme: 13:55 - 8/12/2009 Salı
Yeni Şafak
Belediye Başkanı'na tüfekle saldırı
Belediye Başkanı'na tüfekle saldırı

Kilis Belediyesi'nde Akpınar su deposunda işçi olarak çalışan Mahmut Y. (44), saat 10.45 sıralarında elinde muhafaza içindeki tüfekle belediyeye geldi. Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut ile görüşmek isteyen Mahmut Y, Başkanın Encümen toplantısında olduğunu öğrenince, ısrar ederek içeri girmek istedi.



Başkanın korumaları tarafından engellenmek istenen Mahmut Y, bu sırada tüfeği muhafaza kabından çıkarttı. Güvenlik görevlileri ile yaşanan arbede sırasında Mahmut Y. kapıya ateş açtı. Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'un korumaları tarafından etkisiz hale getirilen Mahmut Y. gözaltına alındı. Silah sesi üzerine çok sayıda polis ekibi de Kilis Belediyesine geldi.


Belediye Başkanı Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:


'Arkadaş bizim işçimiz. Piyasaya aşırı derecede borçlanmış. Çok kez gelerek benden para istedi, ben de ikramiyesine mahsuben kendisine para verdim. Ailevi problemleri de var. Tahminim, ondan kaynaklanan bir şey, eylem yapmaya gelmiş. Arkadaşlar gereğini yaptılar, kendisini gözaltına aldılar. Olay bu, büyütülecek bir olay yok, belediyemize veya başkana yönelik bir olay yok. Silah belediyemize ait. Arkadaş su deposunda görevli, kendisine zimmetli silah.'


Olayın duyulmasından sonra AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal ile Yavuzlu Belediye Başkanı Mehmet Sakar, Belediye Başkanı Bulut'u ziyaret etti.


Bu arada, Mahmut Y'nin maddi sorunlar yaşadığı öğrenildi.




14 yıl önce