|

Ben bu şuçu işlemiş olsaydım kafayı yerdim

İha
00:00 - 21/06/2011 Salı
Güncelleme: 13:57 - 21/06/2011 Salı
Yeni Şafak
Ben bu şuçu işlemiş olsaydım kafayı yerdim
Ben bu şuçu işlemiş olsaydım kafayı yerdim

Kayseri'de 3 çocuğun katil zanlısı olarak hakim karşısına çıkan katil zanlısının Mahkeme Başkanı'na verdiği 6 sayfalık savunma ile birlikte, suçu işkence ve şantaj ile kabul ettiğini söylemesi, Mahkeme Başkanı ve duruşmaya katılan avukatları hayretler içinde bıraktı.

U.V.G. yaptığı savunmasında, soruşturmayı yürüten ekibin, kendisini Çayıralan'da yüksek bir tepeye çıkardığını ileri sürerek, "Amir Ertuğrul, 'Çocukların yerini göster' dedi. Ben de ne yeri dedim. Sonra bana yumruk vurdu. Ben bu suçu mecburen kabul ettim çünkü onların elinden beni kimse kurtaramazdı. Ben kimseden kürek falan almadım. Valizleri de Tacikistan'a gitmek için 2007 yılında satın almıştım. Beni soruşturmayı yürüten ekip Ali Dağı'nda bir yere götürdüler. Elimi arkadan bağlayarak çocukların DNA'sının parmaklarımda çıktığını söylediler. Ben savcılıkta ve emniyette verdiğim ifadelerimi işkence ve şantaj sonrasında verdim" dedi.

Mahkeme Başkanı, bu ifadeler sonrasında U.V.G.'ye "Savunmanı çok güzel yapıyorsun. Bu tehdit ve şantaj sonrasında neden savcılığa suç duyurusunda bulunmadın?" diye sordu. U.V.G. ise bu soruya, "Bunlar öyle insanlar ki, babamın yanına gidip onunla dalga bile geçmişler. Olayların hepsini polis kendisi söyledi. Ben hiçbir şekilde böyle bir ifade vermedim. Türkan Ay'ın elbiselerini ve olayda kullandığım bıçağı yaktığımı dahi polisler kendileri yazdı" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı katil zanlısı U.V.G.'ye, "Detayları daha önce verdiğin ifadende anlatıyorsun. Sen bu cinayetleri işledin mi, işlemedin mi?" diye sorması üzerine, "Ben yapmadım. Ben bu cinayetleri işlemedim. Bunları polis zoru ile söyledim. Ben bu cinayetleri işlemiş olsam ya kafayı yerdim ya da intihar ederdim. Bu konu ile ilgim yok. Yapmadığım suçlardan dolayı pişman değilim. Şu anda verdiğim ifadelerim doğrudur. Diğer ifadelerimi kabul etmiyorum" dedi.

Öldürülen Ahmet Tuna Tekin ve Dilruba Tekin'in babası Hamza Tekin, ifadesi alınırken, "Elime verseler parçalamak isterim" diyerek, adaletin en iyi kararı vereceğini söyledi. Anne Leyla Tekin ise katil zanlısı U.V.G. ile göz göze gelerek, "Elini vicdanına koy da konuş. Onları mezara koydun. 19 ay yalvardık sana" diye gözyaşı dökerken katil zanlısı U.V.G. "Ben yapmadım" dedi.

Türkan Ay'ın babası İbrahim Ay da, "Onu Allah'a havale ediyorum. Allah her türlü belasını versin. Adamım diye gezme. 50 gramlık delikanlılık yok sende. Ben çok delikanlı gördüm" diye tepki gösterdi. Özlem Ay ise, hadım yasasının getirilmesini talep etti.

Duruşmaya katılan Tekin ve Ay ailelerinin avukatlarından Faruk Karakaya, katil zanlısının savunmasını hayretle dinlediklerini belirterek, "Biz ondan daha samimi olmasını beklerdik. Halen ailenin yüzüne bakarak pişman olmadığını söylüyor. Sanık her suçlu gibi suçtan kurtulmaya çalışıyor. Hangi insan bu suçu bir şantaj ve işkence yüzünden işler?" diye konuştu.

Avukat Ayhan Öztaş ise, iddianamenin düzeltilmesini talep ederek, "İddianamede bu sanığın çocukları canavarca ruh ile öldürdüğü yer almalı. Böyle öldürme şekli ancak canavarca bir hisle olur" dedi.

Avukatların konuşmasından sonra Mahkeme Başkanı Mehmet Özkan, katil zanlısı U.V.G.'nin psikolojik bir sorununun olup olmadığının belirlenmesi nedeniyle duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

Duruşma bitiminde katil zanlısı U.V.G. geniş güvenlik önlemleri altında cezaevi nakil aracına bindirildi ve cezaevine gönderildi.

Adliye çıkışında Anne Leyla Tekin fenalaşarak bayıldı. Leyla Tekin çağırılan ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı. Baba Hamza Tekin, "Katil yüzümüze bakamadı. Adalet yerini bulacak. Polisi suçluyor. O zaman bütün hepsini amir mi yaptı? Çocuk mu kandırıyor? İnşallah adalet yerini bulur" dedi.

Tekin ailesinin avukatı Ayhan Öztaş ise çıkışta şunları söyledi:

"Sanık klasik suçlu psikoloji ile hareket etmektedir. Daha önce cumhuriyet savcısında suçunu ayrıntılı bir şekilde itiraf etmiştir. Sorgulamayı yapan polisleri suçluyor. Eğer polis tüm bunları yapmış olsaydı o zaman bizim polisin psikopat olduklarını düşünmemiz gerekiyordu. Böyle bir şey kesinlikle olamaz. Fayanstaki kan izini de mi polis bulaştırmış oluyor? İdam cezasının kalkmamasını isterdik" diye konuştu.

13 yıl önce