|

Beyaz minibüsün bozuk lambası cinayeti aydınlattı

Konya polisi başarılı ve ayrıntılı bir çalışmayla 5 gün önce işlenen cinayeti aydınlattı. Bir güvenlik kamerasında tespit edilen şüpheli beyaz bir minübüsü arayah polis kentte arka stop lambası yanmayan 700 minibüsü takip ederek katillere ulaştı

Aa
00:00 - 15/01/2007 lundi
Güncelleme: 01:25 - 15/01/2007 lundi
Yeni Şafak
Beyaz minibüsün bozuk lambası cinayeti aydınlattı
Beyaz minibüsün bozuk lambası cinayeti aydınlattı

Konya'da bir çöplükte ölü bulunan Ömer Gürarslan'ın, daha önce tecavüz ettiği bir kızın yakını tarafından planlı bir şekilde öldürüldüğü iddia edildi. Geçtiğimiz hafta Konya'daki Aslım Çöplüğü'nde Ömer Gürarslan'a ait ceset bulan Konya polisi, olayın aydınlatılması için çalışma başlattı. Gürarslan'ın olay günü akşamı satılık olan aracını almak isteyen kişiler tarafından cep telefonuyla arandıktan sonra, beyaz bir minibüsle zorla kaçırıldığı bilgisine ulaşan ekipler, olayın gerçekleştiği evin yakınındaki bir işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını izledi. Gürarslan'ın kaçırıldığı saatlerde sol stop lambası yanmayan beyaz bir minibüsün kamera kayıtlarına girdiğini fark eden polis, yaklaşık 700 adet 1998-1999 model beyaz minibüsü takibe aldı. Cesedin bulunduğu Karatay ilçesindeki Aslım Çöplüğü yakınlarındaki minibüsler üzerinde yoğunlaşan polis, aranan özelliklerdeki minibüsü bir evin bahçesinde buldu. Evde oturan M. E. ve babası R. E'nin yakınlarının, öldürülen Gürarslan'ın apartman komşusu olduğu bilgisine ulaşıldı. M. E'nin cinayeti arkadaşları M. K, M. K. ve M. K. ile birlikte işlediğini söylediği öğrenildi.

M. E'nin öldürdükleri Ömer Gürarslan'ın oturduğu apartmandaki akrabalarına Bayram ziyareti için gittiğinde, yaklaşık 10 yıl önce yakın akrabası 14 yaşındaki A. Ö'ye tecavüz eden ve 3 ay hapis cezası bin 500 YTL para cezasına çevrilen Gürarslan'ın aynı apartmanda oturduğunu öğrendi. Görüştüğü arkadaşlarına, “14 yaşında bir kıza tecavüz eden insana ders vereceğim” dediği belirtilen M. E'nin hazırladığı plan doğrultusunda cinayeti gerçekleştirdiği iddia edildi. Zanlıların telefonların dinlenebileceği kuşkusuyla görüşmelerini internet üzerinden yaptıkları ileri sürüldü. Olayla ilgili yakalanan M. E, M. K, M. K. ve M. K. ile azmettirici olduğu ileri sürülen R. E. gözaltına alındı.


Ölürken kızı aradı

On yıl önce 14 yaşındaki A.Ö'ye tecavüzden ceza alan Ömer Güraslan'ın öldürülmeden hemen önce cep telefonundan kızı tarafından arandığı ve Güraslan'ın kızına “kızım beni öldürüyorlar” dediği öğrenildi.


il y a 17 ans