|

Beyoğlu'nda çözüme destek yürüyüşü

Beyaz Hareket Derneği'nin organizasyonunda, aralarında Akil Adamlar Heyeti'nden bazı isimlerin de bulunduğu bir grup, Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar 'çözüm' yürüyüşü yaptı. Yürüyüşte, çözüm sürecine destek verildi.

Cihan
00:00 - 21/04/2013 Pazar
Güncelleme: 17:58 - 21/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
Beyoğlu'nda çözüme destek yürüyüşü
Beyoğlu'nda çözüme destek yürüyüşü

Beyaz Hareket Derneği üyesi ve aralarında Akil Adamlar Heyeti'nin de bulunduğu bir grup, saat 15.00'de Beyoğlu Tünel Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerinde 'Biriz birlikteyiz, barış için yürüyüşteyiz' ve çeşitli illerin adının yazılı olduğu pankartları taşıyan grup, sloganlar eşliğinde Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi'ne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Aydın İnci, silahların susması için tarihi bir fırsat yakalandığını ifade ederek, "İlk defa bu ülkenin ufku için barışa çok yakınız. İnanıyoruz ki barışın baharı çok yakında gelecek. Barış ve kardeşlik bu ülkenin geçmişi olduğu kadar geleceğidir de. Çözüm sürecinde atılan her bir adım barışın ayak sesidir. Geleceği yeniden kurmaktır. Biz çözüm için atılan her adımın yanında, ölümlerin, şiddetin ve terörün de karşısındayız. Çözüm süreci asla akamete uğramamalı, silahlar sonsuza kadar susmalıdır. Bizler barışın egemen olduğu bir ülkenin hayali ile yaşıyoruz. Hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeli elimizi taşın altına sokmalıyız. Gelin hep birlikte el ele bu ülkeyi barış, adalet ve kardeşlik yurduna dönüştürelim" dedi.

Akil İnsanlar Marmara Grubu Heyeti'nde yer alan Mustafa Armağan da "Çözüme evet demek için buradayız. İnşallah bu ülke kan kaybından zayıflamaz. Bunun için mücadele ediyoruz. Büyük Türkiye için mücadele ediyoruz. Herkes bundan kazançlı çıkacak. 15 gündür kapı kapı geziyoruz. İnsanları dinliyoruz. Tünelin ucu aydınlık." ifadelerini kullandı.

11 yıl önce