|

Bilge Köyü katliamında yeni gelişme

Aa
00:00 - 16/06/2009 Salı
Güncelleme: 13:14 - 16/06/2009 Salı
Yeni Şafak
Bilge Köyü katliamında yeni gelişme
Bilge Köyü katliamında yeni gelişme

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyünde 4 Mayıs 2009 tarihinde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü, 4'ü çocuk 10 kişinin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıkların başka bir ilde yargılanmasını istedi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen ay Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki bir eve düzenlenen ve 6'sı çocuk 44 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan ve haklarında hazırlanan iddianame 2. Ağır ceza Mahkemesince kabul edilen 10'u tutuklu 11 sanığın yargılanacağı davanın “güvenlik gerekçesiyle” başka bir ilde yapılması için Adalet Bakanlığı aracılığıyla Yargıtaya talep yazısı gönderdi.

Talebin Yargıtay 5. Ceza Dairesince karara bağlanacağı, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu isteğinin uygun bulunması durumunda yargılamanın Mardin'den en az 500 kilometre uzaklıktaki başka bir ilde yapılacağı belirtildi.

Savcılıkça hazırlanan ve 4 gün önce Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce onaylanan iddianamede, tutuklu 9 sanık hakkında, TCK'nın “Tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme” suçundan 36'şar kez, 7 çocuğun öldürülmesi suçundan 7'şer kez ve gebe olduğu bilinen kadını öldürmek suçundan da birer kez olmak üzere 44'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

İddianamede ayrıca, tutuklu 9 sanığın, 4'ü çocuk 10 kişiyi de “kasten öldürmeye kalkışma” suçundan 200'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları, evinde 6 el bombası bulunan Ahmet Çelebi hakkında da ise 17 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Sanıklardan 18 yaşından küçük olan M.S.Ç ile ilgili soruşturma ise ayrı yürütülüyor.


15 yıl önce