|

Bir dedikodu hastane boşalttırdı

Cihan
00:00 - 11/09/2009 Cuma
Güncelleme: 10:45 - 11/09/2009 Cuma
Yeni Şafak
Bir dedikodu hastane boşalttırdı
Bir dedikodu hastane boşalttırdı

Konya'da aynı gece 2 kez meydana gelen depremin ardından tekrar deprem olacağı dedikodusu Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni boşalttırdı. Hastane önünde biriken yüzün üzerinde hasta ve yakınları, yaklaşık 1 saat bahçede bekledi. Sedyelerle ve serum şişeleriyle hastane bahçesinde bekleyen hastalar, yetkililere tepki gösterdi. Acil doğum yapması gereken 2 kadın, ameliyathaneden çıkarılarak ambulansa alındı. Hastane yetkililerinin devreye girmesiyle hastalar tekrar içeri alındı.

Konya'da 8 saat arayla meydana gelen 4.5 ve 4.7'lik orta şiddette deprem, büyük korkuya denen oldu. Şehir sahur vaktinde ikinci kez sallanırken, dedikodular nedeniyle çok sayıda vatandaş paniğe kapıldı. İnsanların geceyi dışarıda geçirdiği şehirde kulaktan kulağa yayılan büyük deprem olacağı söylentisi tedirginliği artırdı.

Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni boşaltan hasta ve yakınları, sarsıntının geçmesinin ardından hastaneye girdi. Hastane içerisinde dolaşan dedikodular nedeniyle yeniden tedirgin olan refakatçiler, hastalarını dışarı çıkardı. Hastalar, saat 8.00'da tekrar büyük bir deprem olacağı dedikoduları nedeniyle hastaneye girmek istemedi. Bazı hasta yakınları, hastane personelinin tekrar deprem olacağını söylemesi üzerine çıktıklarını idida etti. Doğumu yaklaşması nedeniyle ameliyata alınan 2 kadın deprem paniği nedeniyle dışarı çıkarılarak, ambulansa alındı. Burada bir süre bekletilen kadınlar, yetkililerin talimatıyla tekrar hastaneye alındı.

Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Adnan Tekin, kentte iki defa olan deprem nedeniyle büyük panik yaşandığını aktardı. Hastanede fiziki yapı ve hizmette herhangi bir aksaklık söz konusu olmadığını aktaran Adnan Tekin, deprem olacağı dedikodularının hastanede panik oluşturduğunu ifade etti.

Çeşitli dedikoduların hasta yakınları tarafından hastaneye taşındığını söyleyen Tekin, "Söylentiler hastaların tedavileri bitmeden apar topar hastaneyi terk etmesine yol açmıştır. Hastanemiz değişik kanallarla hasta yakınlarını ve hastaları teskin etmeye çalıştı ve vatandaşları bu konuda aydınlattı." dedi.

Doğumu yaklaşan iki kadının tedbir amaçlı ambulansa alındığını dile getiren Başhekim Adnan Tekin, "Emniyet tedbiri gereği hastanın paniğini azaltmak için hasta yakınının isteği doğrultusunda hastalar ambulansa alınmıştır. Tam donanımlı bir ambulans olduğundan dolayı herhangi bir sorun söz konusu değildir." diye konuştu.

Tekin, bazı hastane personelinin hastaları dışarı çıkması için yönlendirildiği söylentilerine ise şöyle karşılık verdi: "İnsanlar bilgi kirliliğine çok inanıyor. Hastanemizin yöneticisi bellidir. Bilginin kaynağı araştırılmadan hareket edilmiştir. Hiçbir yaralanma ya da can kaybımız söz konusu değildir."

15 yıl önce