|

Bir gün sonra gelen itiraf

28 Şubat davasında önceki gün evinde bulunan belgelerin sahte olduğunu söyleyen emekli Albay Hüsnü Dağ, dün belgelerde yer alan notların ve imzanın kendisinin olduğunu itiraf etti

Cihan Akıncı
00:00 - 1/11/2013 Cuma
Güncelleme: 23:30 - 31/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Bir gün sonra gelen itiraf
Bir gün sonra gelen itiraf

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden ve 103 sanığın yargılandığı 28 Şubat davasında önceki gün savunmasını yapan dönemin Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı emekli Albay Hüsnü Dağ'ın çapraz sorgusuna devam edildi. Mahkeme heyetinden Hakim Hakan Oruç, Emekli Albay Hüsnü Dağ'a Karadayı'nın, 'Sizlerle gurur duyuyorum. Çok güzel işler yaptınız.' Sözlerindeki kişilerin kim olduğunu ve yapılan güzel işlerin ne olduğunu sorması üzerine Hüsnü Dağ, 'Bu düşünce bazında yazı alınmıştır. Fikir bazında kalmıştır.' şeklinde cevap verdi.

'YAZI BANA AİT'

Öte yandan Dağ'ın notlarında yer alan ve Karadayı'ya ait olan 'Çevik Paşa ile görüştüm. Sizden bahsettim. Büyük yatırımlar olacak.' hatırlatıldı. Ayrıca, 'İrtibatta olunan bir gazete var mı?' sorusuna da 'Yazı bana ait ama hiç dışarı çıkmamış. Fikirde kalmış yazılar bunlar.' dedi. Bu sözlerin üzerine Mahkeme savcısı Kemal Çetin, sanığın avukatının ve baro temsilcisinin gözetiminde evinde bulanan belgelerin sahte olduğunu söylediğini ve şimdi kabul ettiğini bunun tutanaklara geçirillmesini istedi.

'BABAANNEM NAMAZ KILAR'

Dönemin Genelkurmay Antlaşmalar Daire Başkanı emekli Tüm. Şevket Turan' ise çapraz sorgusunda 28 Şubat'ta dini hassasiyeti olan personelin, TSK'dan ihraç edildiği iddialarıyla ilgili olarak 'Benim babannem başörtülü, namazını kılan biridir, anneanem de öyle. Ailece biz, dindar kişilere karşı saygılıyız, kimseye karışmayız' diyerek kendini savundu. Batı Çalışma Grubu'nda (BÇG) görev almadığını, toplantılara katılmadığını savunan Turan, 54. Hükümetin düşürülmediğini, istifanın altında siyasi hesapların yattığını iddia etti.

Gazetecilere kurban yazısı sipariş etmiş

Emekli Albay Hüsnü Dağ'ın evinden kurban konusunda gazetecilere yazı sipariş edilmesine yönelik belge çıkmıştı. Önce belgedeki yazıların kendisine ait olmadığını iddia eden Dağ, dün mahkemede 'Fikirde kalmış bunlar' diyerek belgenin kendisine ait olduğunu kabul etti.

Tankçı paşadan kaş-göz tehdidi

Dün duruşma esnasında salonda ilginç bir olay yaşandı. Mahkemde Müşteki avukatlardan Hüsnü Turan, salonda bulunan emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun kendisine bakarak birşeyler not aldığını, kaş, göz işaretleri yaptığını iddia etti. Bunu tehdit olarak algıladığını söyleyen Turan, Notlarının kontrol edilerek, gereğinin yapılmasını istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti Ceylanoğlu'na 'Not alıyor muydunuz?' diye sordu. Emekli Orgeneral Ceylanoğlu'da bir not tuttuğunu ancak bunun mahkemenin seyriyle ilgili olduğunu ve mahkemeye verebileceğini söyledi. Notu alan mahkeme heyeti kağıtta Avukat Hüsnü Turan ile ilgili herhangi bir yazının bulunmadığı belirlendi. Öte yandan Adaleti Savunanlar Derneği üyesi bir grup, Ankara'da devam eden 28 Şubat Davası'na müdahil olmak için Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.


10 yıl önce