|

Bir telefonla hayata bağlandı

İha
00:00 - 25/02/2009 الأربعاء
Güncelleme: 16:52 - 25/02/2009 الأربعاء
Yeni Şafak
Bir telefonla hayata bağlandı
Bir telefonla hayata bağlandı

Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanı Şevket Kaya, Amsterdam'da düşen uçakta bulunan yeğeni Sefer Barış'a kazadan 15 dakika sonra ulaşabildiklerini ve yeğeninin kazadan yaralı kurtulduğunu söyledi. Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanı Kaya, "Sesini duyunca yeniden dünyaya gelmiş gibi oldum" dedi.


Yeğeni Sefer Barış (38)'ın uçakta olduğunu ifade eden Şevket Kaya, yeğenini dün akşam İzmir'den uğurladıklarını söyledi. Barış'ın Amsterdam'a gitmek üzere sabah 08.20'de uçağa bindiğini belirten Kaya, şöyle konuştu:


"Uçağın düştüğünü öğrenince şok olduk. Uçak düştükten 15 dakika sonra kendisine ulaşabildim. Yaralıydı; kolunda ve omuzunda kırıklar vardı. Ama sesi iyi geliyordu. Kendisiyle ve eşiyle görüştüm. Şu an hastaneye kaldırmışlar. Hastanede tedavisi sürüyor. Son durumda ölen olup olmadığını bilmiyorum ama yeğenim kurtulduğu için sevindik. Ümit ediyorum inşallah bütün yolcular kurtulmuştur ve herkes sevdiklerine kavuşmuştur. İnşallah ölüm olmaz. Ama gerçekten zor bir olay."


Yeğeni Sefer Barış'ın yaklaşık 20 yıldır Hollanda'da yaşadığını ifade eden Kaya, yeğeninin bu ülkede uzun zamandır gazetecilik yaptığını belirtti. Yeğeninin bazı işleri ve bir televizyon kanalına program hazırlamak için 15 gündür Türkiye'de bulunduğunu açıklayan Kaya, "Bütün çalışmalarını bitirip sabah uçağı ile dönecekti. Ama bu olay geldi başımıza, üzgünüz" diye konuştu.


ÇALAN TELEFON TESELLİ OLDU

Uçağın düştüğünü internetten öğrendikleri bilgisini veren Kaya, sözlerine şöyle devam etti: "Haberi alır almaz telefona sarıldık. İlk etapta telefonu çalıyordu ama açmıyordu. Çalması bile bizi ümitlendirdi. Daha sonra telefonla eşini aradığını öğrendim. Eşini aradım, eşi ve çocukları yanındaydı. Eşi, Sefer'in sesini duydum deyince çok rahatladık. İki üç dakika sonra ben kendim ona ulaşmayı başardım. Sesini duyunca yeniden dünyaya gelmiş gibi oldum. Ama çok farklı bir olay. Kimsenin yaşamasını istemem doğrusu."

٪d سنوات قبل