|

Bomba patladıktan sonra eşini aramış

İha
00:00 - 24/06/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:06 - 24/06/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Bomba patladıktan sonra eşini aramış
Bomba patladıktan sonra eşini aramış

İstanbul Halkalı'da askeri servis otobüsüne yapılan saldırıda şehit düşen askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün eşi Elif Bölük, taziyeleri kabul ettiği kayınpederinin evinde; "Çok gururluyum, çok onurluyum, şehit eşi olduğum için üzülmüyorum" dedi.


Hain saldırının ardından şehit eşi Mehmet Çağlar Bölük'ü dün son yolculuğuna uğurlarken sarf ettiği sözlerle büyük takdir toplayan Elif Bölük, İzmir'in Tire ilçesindeki kayınpederinin evinde taziyeleri kabul etmeye devam etti. Zaman zaman kendinden geçip doktor kontrolüne alınan, kendisini iyi hissettiği anlarda da şehit eşinin kabrine gidip dua eden Elif Bölük; "Çok gururluyum, çok onurluyum. Eşim şehit olduğu için çok mutluyum. Onlar perişanca mağaralarda ölüyor. Acıyorum onlara. Bütün Türkiye eşimin arkasında. Onlar da hayvanca ölsünler orada. Bayrağımız, devletimiz, vatanımız sağolsun" dedi.


'BU KAN BİR AN ÖNCE SONA ERMELİ"

Türk bayrağının Doğu'da da Batı'da da inmeyeceğini anlatan Bölük, şunları söyledi: "Ben de Kürt'üm. Muş'ta doğup büyüdüm, okudum. Orada da Atatürk, Türk bayrağı vardı. Hiç kimse bu insanların hakkını savunuyorum demesin. Bir kaç kişi için konuşsunlar. Bütün Kürtler teröristmiş gibi konuşmasınlar. O kadar yüreklilerse gitsin savaşsınlar. Eşimin alyansının üzerinde kanı var. Onu da gururla boynumdaki kolyemde taşıyorum. Onun kanı yerde kalmayacak. Oğlum yok ama kızım var. Onu da bu vatan uğruna asker

yapacağım. Bu saldırıyı yapanlar birer maşa, şerefsiz hain. Onlar ne Kürt ne de Türk. Kızım babasız değil. Artık bu devletin, Türkiye'nin çocuğu. Bu saldırıyı Kürtler yapmadı. Hainler, şerefsizler yaptı. Doğu'ya yatırım yapılmıyor diyorlar. Ama bakın en çok okuyan Tunceli'de. Yapmayın bunu, savunmayın. Onlar Kürtleri değil PKK'yı savunuyorlar. Benim adımı, Kürtlerin adını ağızlarına almasınlar. Bu bayrak inmeyecek. Eşimi silahını çıkaramadan haince vurdular. Bunun öcünü alacak devletim. O kadar da çok askeri var. Bana bakıp biz ne güzel yaptık demesin hainler. Hiç üzülmüyorum"

Elif Bölük'ün amcası Yılmaz İmenç ise, kendilerinin de Kürt olduğunu, şehidin evlatları olduğunu, bu kanın bir an önce sona ermesi gerektiğini söyledi.


ÖLMEDEN ÖNCE SON KEZ ARAMIŞ

Şehit Bölük'ün saldırının hemen ardından yaralı olarak lojmandaki eşi Elif'i cep telefonundan aradığı ancak konuşamadığı ortaya çıktı. Şehit Bölük'ün yakınlarına, Mardin'deki görevinin ardından geldiği İstanbul'da, "Rahata erdim. Tek hayalim güzel bir ev ve araba almak" dediği öğrenildi. Şehit Bölük'ün on gün sonra da tatile çıkmayı planladığı, bunun niçin seyahat acentalarına başvurmayı planladığı belirtildi.


Şehit Bölük'ün ayrıca asker olması nedeniyle eşiyle aralarında geçen konuşmalarında, "Bir gün şehit olursam. Kendi başıma Eylül'le dimdik dur" diye nasihatta bulunduğu öğrenildi. Şehit Bölük'ün, otobüsteki patlamadan hemen önce de her zaman oturduğu yere değil de arkadaşıyla konuşmak için yerini değiştirip başka bir koltuğa oturduğu belirtildi.


14 yıl önce