|

Bombadaki kilit isim 'Karargah' listesinde

Ergenekon'da ilginç bağlantı... Harp Okulu eski öğrencisi Selçuk Ulutaş'ın, Cumhuriyet bombalanmadan bir gün önce Alparslan Aslan'la görüştüğü belirlendi. Ulutaş'ın ismi Karargah Evleri soruşturmasının sanıklarından Neriman Aydın'ın listesinde de çıktı.

İstihbarat Servisi
00:00 - 18/12/2009 Cuma
Güncelleme: 00:48 - 18/12/2009 Cuma
Yeni Şafak
Bombadaki kilit isim 'Karargah' listesinde
Bombadaki kilit isim 'Karargah' listesinde

Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın Cumhuriyet'e el bombası atmadan bir gün önce görüştüğü Harp Okulu eski öğrencisi Selçuk Ulutaş'ın ismi, 'Karargah Evleri' soruşturmasıyla ilgili sorgulanan Ergenekon sanığı Neriman Aydın'ın listesinde de yer alıyor.

Ergenekon sanığı Alparslan Arslan ile Osman Yıldırım'ın, Cumhuriyet gazetesine yönelik bombalı saldırıdan bir gece önce Ataşehir'de oldukları Arslan'a ait olan cep telefonu ımeı numaralarının verdiği sinyallerle belgelendi. Yapılan araştırmada Arslan'ın Danıştay'a yönelik silahlı eylemden 2 gün önce de Ataşehir'de olduğu ortaya çıktı. İncelemelerde Alparslan Arslan'ın bombalı eylemden bir gece önce Osman Yıldırım'la 3 kez, Selçuk Ulutaş'la 5 kez telefonla görüştüğü belirlendi.

KURYE ULUTAŞ MI?

Arslan'ın telefonunda yapılan incelemeler, Osman Yıldırım'ın "bombaları Ataşehir'de Veli Küçük'ten aldık" ifadesini doğrularken, Hava Harp Okulu'ndan ayrılma Selçuk Ulutaş'ın olayla bağlantısını da ortaya koydu. İddiaya göre, Ulutaş, 28 Nisan'da, Ümraniye Çakmak Mahallesi'ndeki gecekonduda ele geçirilen el bombalarının sahibi Ergenekon sanığı emekli astsubay Oktay Yıldırım'dan 3 adet el bombası aldı. Ulutaş, Yıldırım'dan aldığı el bombalarını Cumhuriyet Gazetesi'ne düzenlenecek saldırı için 4 Mayıs'ta Ataşehir'deki eve götürdü.

NERİMAN'IN ADAMI

Selçuk Ulutaş'ın adı 'Karargah Evleri' soruşturmasında sorgulanan Neriman Aydın'da ele geçirilen askeri öğrenciler listesinde de yer aldı. Emekli maliye müfettişi Kemal Aydın ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan kızkardeşi Neriman Aydın, Ergenekon'un ,TSK'ya sızmak için kurduğu Karargah Evleri yapılanmasına eleman temin etmekle suçlanıyor.



14 yıl önce