|

Bombalar aynı tipte

Adalet Bakanlığı önüne atılan el bombalarının, ABD Büyükelçiliği'ne saldırıyı gerçekleştiren Ecevit Şanlı'nın üzerinde bulunan el bombalarıyla aynı tipte olduğu belirtildi.

Aa
00:00 - 20/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 22:56 - 20/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Bombalar aynı tipte
Bombalar aynı tipte

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırıların ardından teyakkuza geçen polis, başkentin giriş çıkışları ile havaalanı, gar ve şehirlerarası otobüs terminalini kontrol altına aldı.

Polis, saldırılardan hemen sonra güvenlik kameraları görüntülerinden DHKP-C üyesi iki zanlının kimliğini belirledi.

Adalet Bakanlığı önüne atılan 'F1 savunma tipi' el bombalarının ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı gerçekleştiren Ecevit Şanlı'nın üzerinde bulunan ve patlamanın şiddetiyle infilak eden el bombalarıyla aynı tipte olduğu bildirildi.

AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırıda kullanılan 66 milimetrelik NATO standartlarındaki lav silahının menşesinin ise belli olmadığı belirtildi. Zırh delici özelliği bulunan ve antitank olarak kullanılan lav silahının başta ABD olmak üzere birkaç ülkede üretildiği ifade edildi.

Bu silahın Suriye üzerinden yurda sokulmuş olabileceği dile getirildi. Zanlının lav silahını olay yerine sırt çantasında getirdiği ve bu çantayla üzerinde DHKP-C yazan flamayı olay yerinde bıraktığı kaydedildi. Saldırıları gerçekleştiren zanlıların yurt dışından geldikleri belirtildi. Saldırının DHKP-C'ye yönelik operasyonlara tepki amacıyla gerçekleştirildiği, zanlıların Ankara'dan ayrıldığına dair herhangi bir bulguya ulaşılamadığı kaydedildi.

11 yıl önce