|

Boya fabrikasında büyük yangın

Tuzla'da bir boya fabrikasında yangın çıktı.

Yeni Şafak
00:00 - 18/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 15:21 - 18/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Boya fabrikasında büyük yangın
Boya fabrikasında büyük yangın

Tuzla'da bir boya fabrikasında yangın çıktı. Yangının sürdüğü bölgeye Pendik, Kartal, Maltepe itfaiyelerinden destek gönderildi. Fabrikadaki yangında patlamalar devam ediyor. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Jandarma patlamalar nedeniyle etrafı boşaltmaya çalışıyor.

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'ndeki bir fabrika, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın sonucu alev topuna döndü. Bölgede art arda patlamalar yaşanırken, itfaiye ekipleri yangını söndürebilmek için yoğun çaba harcıyor.

Alınan bilgiye göre, Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'ndeki Çağ Kimya Fabrikası'nda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kimyevi maddelerin bulunduğu noktada çıkan yangında fabrika kısa sürede alev topuna döndü. Bina tahliye edilirken, art arda yaşanan patlamalar paniğe neden oldu. Fabrika binasında mahsur kalan işçi olup olmadığı yönünde henüz bir bilgi alınamazken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için yoğun bir çalışma başlattı. Bölgeye çok sayıda takviye ekip de gönderildi.

İtfaiye erleri bir yandan yangını söndürmeye çalışırken, bir yandan da alevlerin diğer fabrikalara sıçramaması için yoğun çaba harcıyor.


15 yıl önce