|

Böyle baba varken... Bölemezsiniz

Giresun, Burak Can'ına ağladı. Berkin Elvan için düzenlenen yürüyüşte kalabalığın arasına sızan provokatörlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki genç, Alucra'daki şehitlikte defnedildi. Metanetini koruyarak takdir toplayan baba Halil Karamanoğlu, acısını yine yüreğine gömdü: 'Kimseye ayrı gözle bakmayız, hepimiz kardeşiz'

Giresun
00:00 - 15/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:09 - 15/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Böyle baba varken... Bölemezsiniz
Böyle baba varken... Bölemezsiniz

Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrasındaki gösterilerde kalabalığın arasına sızan provokatörler tarafından açılan ateşte kurşunun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu, 100 araçlık konvoyla getirildiği Giresun'un Alucra ilçesinde ebediyete uğurlandı. Ailesi ve yakınları tarafından İstanbul'dan karayoluyla Giresun'a getirilen Karamanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, Alucra Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Şebinkarahisar ilçesinde 100'ü aşkın aracın oluşturduğu konvoyla karşılandı. Konvoy eşliğinde Şebinkarahisar'dan ayrılan Karamanoğlu'nun cenazesi, Alucra ilçesindeki baba ocağına götürüldü. Anne Huriye Karamanoğlu ve yakınlarının ağıt ve gözyaşları eşliğinde eve alınan cenaze, burada helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Ulu Cami'ye taşındı. Bu sırada ilçe merkezinde de bir grup, Türk bayrağı eşliğinde tekbir getirerek 'Hepimiz Burak'ız' şeklinde slogan atıp yürüyüş gerçekleştirdi.

ŞEHİTLİKTE DEFNEDİLDİ

Merkez Ulu Cami'deki cenaze törenine, Karamanoğlu'nun annesi Huriye ve babası Halil Karamanoğlu ile yakınları, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Karamanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı, bir süre omuzlarda taşındı. Tabutun önünde yürüyen grup tekbir getirerek, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Polise uzanan eller kırılsın' sloganları attı. Daha sonra Alucra Şehitliği'ne getirilen talihsiz gencin cenazesi, burada toprağa verildi. İstanbul-Kulaksız'daki Dörtyol mevkisi Çeşme Durağı mıntıkasında kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan ateş sonucu Burak Can Karamanoğlu hayatını kaybetmiş, Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralanmıştı.

KÖŞK'TEN TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Burak Can Karamanoğlu ile polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Gül, Halil Karamanoğlu'nu arayarak, 'Oğlunuzun acısını yüreğinizde taşırken verdiğiniz metanetli mesaj ve açıklamaları dinledim. Çok etkilendim. Bunun için size ayrıca çok teşekkür ediyorum' dedi. Ahmet Küçüktağ'ın babası Süleyman Küçüktağ'ı da arayan Gül, aileye sabır ve başsağlığı diledi.


10 yıl önce