|

Böyle olmaz müdür bey

Engelli bir kadına kelepçeli işkenceyi Yeni Şafak''ın sayfalarına taşıdığını öğrenen Avcılar İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı, haberi değiştirmek için gece matbaaya gitti. ''Hayır'' cevabını alınca da ''Bundan sonrası gazetenin bileceği iş'' dedi.

Cahit Arpacık
00:00 - 28/04/2013 Pazar
Güncelleme: 21:45 - 27/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Böyle olmaz müdür bey
Böyle olmaz müdür bey

Avcılar''da özürlü bir kadının balkon demirlerine kelepçelenmesine ilişkin haberimiz nedeniyle Yeni Şafak''ın şehir baskısının yapıldığı sırada matbaaya gelen Avcılar Emniyet Müdür Yardımcısı Zülfikar Ünlütürk, şoförü ve Merkez Karakol Amiri haberimizin düzeltilip düzeltilmeyeceğini sordu. Ellerindeki gazetemizin taşra baskısı olduğu halde gazetemizin Gece Yazı İşleri Sorumlusu ile görüşen polis memurları, baskı aşamasındaki bir haberin düzeltilmesinin söz konusu olamayacağı cevabını aldıktan sonra tehditkar bir ifadeyle ''Tamam, bundan sonrası gazetenin bileceği iş'' dedikten sonra araçlarına binerek ayrıldı. Yeni Şafak, dünkü nüshasında İstanbul Avcılar''da aile kavgasına müdahale eden polis memurlarının yüzde 65 zihinsel engelli olduğu bildirilen Hamiyet Ağaoğlu isimli bir kadını darp ettikten sonra balkon demirlerine kelepçelediğini haberleştirdi. Olay Hamiyet Ağaoğlu''nun babası Ahmet Zühtü Varış''ın savcılığa yaptığı şikayeti üzerine ortaya çıkmıştı.

CEVAP HAKKI TANINDI

Muhabirimiz olay üzerine Avcılar Emniyet Müdürlüğü''nü aramış ve ''haberin tüm taraflarına cevap hakkı verilmesi'' yönündeki habercilik ilkemizin gereği olarak yetkililerle görüşmüştü. Olayla ilgili bilgilerinin olmadığını ifade eden yetkililer, inceleme yapacaklarını ve gerekirse soruşturma başlatacaklarını ifade etmişlerdi. Yeni Şafak da bu görüşlere yer vermişti. Ancak gece 01.00 sıralarında Yeni Şafak''ın İstanbul baskısının yapıldığı Yenibosna''daki İhlas Gazetecilik AŞ''ye giden Yeni Şafak Gece Yazı İşleri Sorumlusu''nun, gerekli baskı kontrollerini yaptığı sırada matbaaya resmi plakalı sivil bir polis aracı geldi. Sonradan Avcılar İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zülfikar Ünlütürk ile Avcılar Merkez Karakol Amiri Başkomiser ve şoförü olduklarını öğrendiğimiz polisler, gece sorumlumuza haberin düzeltilip düzeltilemeyeceğini sordu.

HAYIR CEVABINI ALINCA TEHDİT ETTİLER

Gazetemizin İstanbul''da şehir içinde dağıtılacak baskısını yapmakla meşgul olan Gece Sorumlumuzdan hayır cevabını alan Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri, alaycı ve tehditkar bir üslupla ''Tamam bundan sonrası gazetenin bileceği iş'' dedikten sonra araçlarına binerek matbaadan ayrıldı. Yazı İşleri Sorumlumuz, matbaaya gelen polis memurlarının kendilerini ''Basın Protokol''den'' diyerek tanıttıklarını ifade ederken ellerinde gazetenin taşra baskısının olduğunu kaydetti.

Haberi görmek için gittik

Konuyla ilgili aradığımız Avcılar Emniyet Müdürü Murat Çimen herhangi bir sorumuz olmadığı halde ''Arkadaşlar bir şey söylememiş zaten'' diyerek kendini savunurken bir süre sonra gazetemizi arayan Emniyet Müdür Yardımcısı Zülfikar Ünlütürk ise kendileriyle ilgili yayınlanan haberi görmek amacıyla matbaaya gittiklerini savundu.

Avcılar''ın ilk sabıkası değil

Parseller''de engeli kadına yönelik yapılan polis şiddeti, Avcılar''daki ilk polis şiddeti değil. 22 Haziran 2012''de yine Avcılar''da aynı aileden 3 kişi sokak ortasında polis şiddetine maruz kalmıştı. Karanfil Sokak''ta yaşanan olayda kimlik kontrolü yapan polisler kelepçe takmak istedikleri Ahmet Aslı''ya hakaret etmiş, yüzüne biber gazı sıkmış, yere yatırdıkları genç adamı yumruklamışlardı. Olay yerine gelen Ahmet Aslı''nın ablası Çiğdem Akagündüz de polisler tarafından darp edilmişti. Olay insan hakları alanında faaliyet gösteren derneklerin de gündemine gelmişti.


11 yıl önce