|

Böyle savunma görülmedi!

Yalova'da bir kişi, Hollanda'da yaşayan ve dargın olduğu için yanına gelmemesini söylediği oğlunu öldürdü.

Aa
00:00 - 2/07/2009 Perşembe
Güncelleme: 12:58 - 2/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Böyle savunma görülmedi!
Böyle savunma görülmedi!

Yalova'da bir kişi, Hollanda'da yaşayan ve dargın olduğu için yanına gelmemesini söylediği oğlunu, evinin kapısının önünde av tüfeğiyle vurarak öldürdü.


İstanbul Caddesi Şöhret Apartmanı'nda oturan İlhami Akşit, (69), eşi Sıdıka Akşit'e ait (75) bir arsa yüzünden sık sık tartıştığı ve bu yüzden dargın olduğu oğlu Aydın Akşit'in (38), Hollanda'dan kendisini ziyarete geleceğini öğrenince buna karşı çıktı. Babasının 'Gelirsen kötü şeyler olacak. Seni görmek istemiyorum. Sadece annen gelsin' demesine rağmen Hollanda'ya kendisini ziyarete giden annesi Sıdıka ile birlikte Yalova'ya gelen Aydın Akşit, evin kapısını çaldığında karşısında öfkeli babasını buldu.


İddiaya göre İlhami Akşit, 'Ben sana 'Gelme' demedim mi? Neden geldin?' diyerek, elindeki av tüfeğiyle oğluna bir el ateş etti. Tüfekten çıkan saçmanın Aydın Akşit'in vücudunu sıyırması üzerine ikili arasında çıkan arbedede, tüfeğin dipçiğiyle oğlunun başına vuran baba, ikinci kez ateş etti.


Sağ göğsünden vurularak ağır yaralanan Aydın Akşit, kaldırıldığı Yalova Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Arbede sırasında eşini engellemeye çalışan anne Sıdıka Akşit'in ise dipçik darbesiyle kolu kırıldı.


Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen baba Akşit, basın mensuplarının 'Oğlunuzu neden öldürdünüz?' sorusu üzerine, 'Oğul benim oğlum. Size ne? Oğlumu ben öldürdüm. İstediğim gibi vururum. Siz karışamazsınız' dedi.

15 yıl önce