|

Bu hafta hava nasıl olacak?

Hava sıcaklığı, güney ve doğu kesimlerde 2 ile 4 derece artarken, kuzey ve batı kesimlerde 1 ile 3 derece azalacak.

Anka
00:00 - 20/04/2009 Pazartesi
Güncelleme: 10:28 - 20/04/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Bu hafta hava nasıl olacak?
Bu hafta hava nasıl olacak?

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; ülkenin kuzey ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney ve batısı (Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Edirne ve Kırklareli), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük ve Kastamonu), Kütahya, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


SICAKLIK AZALACAK

Hava sıcaklığı, güney ve doğu kesimlerde güneşlenmeyle birlikte 2 ile 4 derece artacak, kuzey ve batı kesimlerde yoğun bulutlanma nedeniyle 1 ile 3 derece azalacak.



Rüzgar ise, genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneybatı kesimlerde akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı, sonraları kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.


ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI

Meteoroloji, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerinde karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.


BÖLGELERDE HAVA NASIL OLACAK?

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ve batısı (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Edirne ve Kırklareli) kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.



Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçeleri (Çamlıdere, Nallıhan, Kızılcahamam, Güdül, Beypazarı, Ayaş, Polatlı ve Çubuk çevreleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.



Batı Karadeniz: Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Bolu, Karabük ve Kastamonu) kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekiyor.


Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batısı parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.


15 yıl önce