|

Bu iddia ortalığı karıştıracak!

Aygün ile ilgili tepki çeken tweetler atan Şamil Tayyar şimdi de bırakılmasıyla ilgili konuştu. Tayyar, "CHP'nin bu eylemden haberi olmayabilir ama, CHP yönetiminden bazı isimlerle irtibatta olabilirler." dedi.

00:00 - 15/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 10:41 - 15/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Bu iddia ortalığı karıştıracak!
Bu iddia ortalığı karıştıracak!

Hüseyin Aygün'ün önceki gün PKK tarafından kaçırılmasının ardından, "PKK CHP'li Aygün'ü misafir etmiş. Muhabbetiniz bol olsun, olsun da millet bu numarayı yemez" şeklinde tweet atan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, o açıklamaların ardından ilk kez konuştu.


"DAĞLARI ÖZLEDİĞİNİ SÖYLÜYOR"

Attığı "PKK CHP'li Aygün'ü misafir etmiş. Muhabbetiniz bol olsun, olsun da millet bu numarayı yemez" twitinden sonra attığı twitleri de canlı yayında açıklayan Tayyar, o twiti neden attığına açıklık getirdi. Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamanın haklılığını ispat ettiğini kaydeden Tayyar "Aygün seçim çalışmaları öncesi Facebook sayfasından Zazaca bir mesaj atıyor. Dağları özlediğini söylüyor." dedi.


Şamil Tayyar sözlerine şöyle devam etti;


CHP GENEL MERKEZİNE BİLGİ GELMİŞ

Sonra danışmanı başka bir kahramanlık hikayesi anlattı. Hüseyin Aygün açıklamasında beni tanıyorlardı, çay içtik, misafir ettiler diyor. Terörist ifadesini hiç kullanmıyor. Pazartesi sabahı Kılıçdaroğlu'nun danışmanı bir açıklama yaptı ve serbest bırakılacağı bilgisi aldıklarını söyledi. Genel merkeze o yönde bilgi verilmiş.


HÜSEYİN AYGÜN BENİ HAKLI ÇIKARDI

Düne kadar bizi asmaya çalışanlar, bugün bna teşekkür ediyor. Hüseyin Aygün'ün açıklamaları beni haklı çıkardı. Bazı gazeteler Hüseyin Aygün'ün PKK hakkındaki açıklamalarını öne çıkardı ve kaçırılma eyleminin o nedenle olduğu yazdılar. Bu bir hikaye. Hüseyin Aygün'de PKK'nın kaçıracağı en son kişinin kendisi olduğunu söyledi. Daha öncede PKK tarafından tehdit edilmediğini söyledi. Bakıyorsunuz tehdit de yok. Burada bir duygusal birliktelik var.


CHP'Lİ YÖNETİCİLERİN İRTİBATI OLABİLİR

CHP'nin bu eylemden haberi olmayabilir ama, CHP yönetiminden bazı isimlerle irtibatta olabilirler. Ben Hüseyin Aygün'ün PKK'nın propagandasına araç olduğunu düşünüyorum.


12 yıl önce