|

Bu illere sağanak yağış ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji yapılan son değerlendirmelere göre, bazı illere gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Ayrıca, Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına beklendiği belirtildi.

Yenisafak.com.tr / GÜNDEM
00:00 - 8/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 14:13 - 8/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Bu illere sağanak yağış ve fırtına uyarısı!
Bu illere sağanak yağış ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, bazı illere gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Yarın yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu (Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri), Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Çorum, Amasya ve Tokat) ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Doğu Akdeniz'de yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Fırtına uyarısı
Yapılan diğer uyarıda da ise şöyle denildi:

"Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarın bugün akşam saatlerinden sonra kuvvetini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (60 ila 75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtına'nın Marmara'da Pazartesi günü öğle saatlerinden sonra, Batı Karadeniz'in batısı ve Kuzey Ege'de Pazartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor."

10 yıl önce