|

Bu klip Kur'an'ı hedef mi alıyor?

ABD'li şarkıcı Katy Perry, yaptığı son klibi ile Müslümanları hedef aldı. Şarkıcının Youtube'de tıklanma rekorları kıran son klibindeki bir ayrıntı İngiliz bir Müslüman'ın dikkatinden kaçmadı. Dark Horse şarkısı için çekilen klipte Allah yazılı bir kolyeyi takan birinin yok edilmesi tepkileri çekti. Klipte Kur'an'da geçen bazı ayetlerde yer alan gerçekler bakın nasıl tersdüz edildi

yenisafak.com.tr-murat palavar
00:00 - 26/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 21:35 - 26/02/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Bu klip Kur'an'ı hedef mi alıyor?
Bu klip Kur'an'ı hedef mi alıyor?

ABD'li şarkıcı Katy Perry'nin son klibi İslam dünyasını ayağa kaldırdı. ABD'li bir Papaz'ın kızı olan Katy Perry son klibini piyasaya sürdü. Dark Horse şarkısı için çekilen klip eski Mısır'ı canlandırıyor. Mısır'da bir kraliçeyi canlandıran Katy Perry klibi ile Müslümanları kızdırdı.

ALLAH YAZILI KOLYESİ OLAN ADAMI KUMA ÇEVİRDİ

Klipte bir ayrıntı Müslüman alemini çok kızdırdı, Müslüman bir genci boynundaki ALLAH yazılı kolye ile kuma çeviren bir Mısır kraliçesini canlandıran Katy Perry için harekete geçildi. İngiltere'de yaşayan Müslüman bir genç işte bu ayrıntıyı yakaladı ve uluslararası bir kampanyayı ateşledi. İngiliz genç i videoyu kaldırtmak için Youtube'da bir imza kampanyası başlattı.

DÜNYA AYAĞA KALKTI

Türkiye, Avustralya, Suudi Arabistan, Pakistan ve Bangladeş başta olmak üzere dünya genelinde yaklaşık 100 bin imza toplandığı belirtildi. Katy Perry'nin yeni videosu şu an itibari ile 34 milyon kişi tarafından izlendiği belirtilirken şarkının ABD Billboard Hot 100 müzik sıralamasında bir numarada olduğu belirtildi.

KUR'AN GERÇEKLERİ TERSDÜZ MÜ EDİLİYOR?

Klipte yeralan diğer bir ayrıntı ise son bölümde yeralıyor. Şarkının final bölümünde yeralan görüntülerde Mısır Kraliçesi'nin (Katy Perry) önüne biri geliyor önünde ateş yanan bu kişi altın sarısı devası bir kuleyi takdim ediyor. Bir anda kendini kulenin üzerinde gören ve göğe doğru yükselen kraliçe finali gerçekleştiriyor.

KUR'AN BİZE BUNU BİNLERCE YIL ÖNCE SÖYLEMİŞTİ

Bu senaryo aslında bize yabancı olmayan bir bilgiyi de çağrıştırıyor. Kur'an'da Firavun'un kendisine Haman isimli yardımcısında bir kule yapmasının anlatıldığı KASAS Suresi'nin 38. ayeti akıllara getiriyor. 'Firavun Musa'nın dinin sahibine çıkar bakarım' diyerek Haman'dan bir kule yapmasını istiyor. İşte klipte Allah kelimesi olan birinin kum haline getirilmesinin ardından kule sahnesi klipte yer alıyor. Aynen Kur'an'da yer alan kule isteyen Firavun sahnesi gözler önüne sergileniyor. Fakat Kur'an'ın bilgisi bu klipte yerle bir ediliyor. Çünkü kraliçe getirilen kuleye çıkıyor ve göğe yükseliyor.

İŞTE O AYET

Firavun, 'Ey ileri gelenler! Sizin benden başka bir ilâhınız olduğunu bilmiyorum. Ey Hâmân! Benim için bir ateş yakıp tuğla pişir de bana bir kule yap! Belki Mûsâ'nın ilâhına çıkar bakarım(!) Şüphesiz ben onun mutlaka yalancılardan olduğunu sanıyorum' dedi.

MISIR'IN SON FİRAVUNU CANLANDIRDI

Katy Perry, "Prism" adlı albümünün üçüncü parçası olan "Dark Horse" için Mısır'dan ilham aldığı klibinde eski Mısır hükümdarı Kleopatra'yı canlandırdı. VII. Kleopatra, yani son Mısır kraliçesi ve son firavun idi.

Kilise korosunda 8 yıl söylemiş

Katheryn Elizabeth "Katy" Hudson (d. 25 Ekim 1984), sahne adıyla Katy Perry, Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu. Gospel müziği ile büyüdü, babasının papaz olarak görev yaptığı kilisenin korosunda sekiz yıl görev aldı. 2001 yılında müzik listelerinde herhangi bir başarı elde edemeyen ilk albümü Katy Hudson'ı piyasaya sürdü,

10 yıl önce